Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Cetăți și conace, Evenimente, Festivaluri organizate de Consiliul Județean Neamț, Mănăstiri, Obiective turistice, Parcul Natural Vânători Neamț, Parcuri și rezervații, Promovare Turistică, Trasee în Parcul Natural Vânători Neamț
, , ,

Weekend de poveste și adrenalină în Neamț

29 June 2021 0 Comentarii

 

 

Festivalul Medieval Zilele Cetăţii Neamţ, a XX-a ediție

 

 

După o absență de un an din cauza restricțiilor generate de pandemie, Cetatea Neamț va „îmbraca” în weekend din nou straiele medievale, o tradiție frumoasă și mult așteptată de localnici și vizitatori. Astfel, în acest weekend, veți putea intra în atmosfera timpurilor de glorie a istoriei noastre, asistând la paradele cu domnițe și cavaleri, spectacole și demonstrații de luptă.

Cetatea a fost construită în timpul domniei lui Petru Mușat (1374-1391), însă perioada cea mai importantă a acesteia corespunde domniei lui Ștefan cel Mare (1457-1504), datorită numeroaselor lucrări de întărire și înălțare ale zidurilor sale.

În cinstea domnitorului nostru și a actelor eroice care s-au petrecut aici, pentru apărarea acestui edificiu emblematic pentru zona Moldovei și pentru întreaga istorie a românilor, Festivalul medieval „Zilele Cetății Neamț” se organizează în fiecare an, în județul an.

Cetatea Neamț a fost declarată monument istoric în anul 1866. Evenimentul este un bun prilej pentru turiști de a vizita și toate cele 21 de spații din interiorul cetății. Cele mai recente lucrări au schimbat imaginea edificiului, pe care o prezentăm astăzi publicului într-o manieră atractivă.

Imagini arhivă Consiliul Județean Neamț

Imagini Centrul pentru Cultură Carmen Saeculare: Festivalul Internațional „Vacanțe Muzicale” – Cetatea Neamț 2019

Descoperă Ținutul Zimbrului cu Probikeaddiction!

Cei care doresc, în weekend, să cutreiere dealurile și pădurile, pe două roți, pot accesa:

http://probikeaddiction.ro/index.php/cicloturism

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.