Home » .: Promovare Turistică :., Obiective turistice, Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș, Parcuri și rezervații, Promovare Turistică, Trasee montane
, ,

Împărăția de piatră de la Neamț

3 August 2021 0 Comentarii

 

Cheile Bicazului: impozante, spectaculoase, amețitoare!

O atracție pentru turiștii români și străini, o ispită irezistibilă pentru cei ce iubesc escalada și se aventurează pe abrupturile stâncoase pentru a cuceri înălțimele.  

Cele mai impozante chei de calcar din Europa şi, totodată, una dintre cele mai cunoscute destinaţii turistice ale României se află în Neamț. „Împărăţia de piatră” a Cheilor Bicazului oferă un spectacol natural impresionant și este o adevărată poartă de intrare în județ.

Situate pe DN 12C Bicaz – Gheorghieni și întinse pe o distanță de aproape 8 km, Cheile Bicazului leagă județele Neamț și Harghita. Stânci înalte şi drepte de calcar, cu înălţimi de peste 300 m, sunt despărţite de un drum sinuos ce se strecoară printre ele şi de apele repezi ale pârâului Bicaz, care se rostogolesc peste bolovanii mari de piatră.

18 trasee turistice montane străbat Cheile Bicazului, această atracție cu peisaje unice, iar atracția este de interes nu numai pentru turiștii din țară și de peste hotare, ci și pentru pasionații de alpinism.

Trecătorii ajunși în zonă, în partea centrală a Munților Hășmaș, în lanțul estic al Carpaților românești, descoperă că fiecare stâncă are propria poveste: „Piatra Altarului” istoriseşte despre ritualurile dacilor, strămoşii românilor care, cu mii de ani în urmă, se rugau aici la zeul lor;  „Gâtul Iadului”, unde stâncile formează o boltă de piatră pe cer, deapănă amintiri despre vitregiile naturii cărora le-a rezistat, iar „Santinela”, un perete drept care întregeşte peisajul apocaliptic, se laudă cu toţi temerarii care îl escaladează.

Descoperă sălbăticia Cheilor, masivitatea stâncilor, minunatele și amețitoarele peisaje! Descoperă drumul ce uneşte Ardealul de ţinutul de legendă al Moldovei!

Vizitează județul Neamț!

Galerie foto:

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.