Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Evenimente, Lacuri în județul Neamț, Obiceiuri, tradiții și meșteșuguri, Promovare Turistică
, , , , , , ,

Weekend cu evenimente și activități de agrement în Neamț

13 August 2021 0 Comentarii

 

Nemțenii și turiștii sunt așteptați la Piatra Neamț, în acest weekend, la cea de-a doua ediție a Târgului meșteșugăresc de Sfânta Maria. Ceramică, lemn, pielărie, icoane, țesături, podoabe, și multe altele vor fi prezentate la târg prin multe și felurite produse meșteșugite manual cu pricepere și talent de către artiștii populari veniți din mai multe părți ale țării.

 

Surprizele și motivele de bucurie pentru iubitorii tradițiilor populare se vor ține lanț pe întreaga perioadă a sfârșitului de săptămână, căci un adevărat regal folcloric se va desfășura, tot în centrul orașului.

Nemțenii sărbătoresc cinci decenii de activitate artistică a Ansamblului folcloric „Floricică de la munte”. Astfel, în Piatra Neamț, chiar sub secularul Turn al lui Ştefan cel Mare, urmează trei seri de concerte folclorice, cu oaspeţi de seamă, începând cu ora 19:00.

Simpozionul „Tradiţia – necesitate identitară versus clişeu cultural”, se va desfășura sâmbătă, la sala “Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamţ de la ora 11:00, iar evenimentul va include şi lansarea monografiei „Floricică de la Munte – 50 de ani de Joc și Cântec Strămoșesc”, apărută la Editura Nona a Centrului pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” Neamţ.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Neamţ şi Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Piatra Neamţ, iar participarea se va face, potrivit legislaţiei în vigoare, cu obligativitatea purtării măștii de protecție, având dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 sau prezentarea unui rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Mai multe detalii găsiți pe paginile de facebook:

https://www.facebook.com/events/423640892220890/?ref=newsfeedhttps://www.facebook.com/events/4484995501518740?ref=newsfeed

 La Caiace, weekend-uri minunate, pe toate gusturile

 Fie că optezi pentru plimbări cu hidrobicicleta, caiacul sau, mai nou, cu paddling-ul pe Lacul Bâtca Doamnei, La Caiace rămâne oaza ta răcoroasă de la Piatra Neamț, unde poți încerca tot felul de activități creative și de mișcare, pe gustul tuturor, de la copii, tineri, până la adulți și familii. În fiecare weekend și chiar în cursul săptămânii vei găsi aici manifestări și evenimente diverse.

În acest weekend, în zonă se vor auzi acorduri de nai, chitară și voce.

Detalii aici: https://www.facebook.com/events/823443305225817/?ref=newsfeed

Plimbări pe „marea dintre munți”

Tot weekendul acesta, la câțiva km distranță de Piatra Neamț, puteți face plimbări pe Lacul Izvorul Muntelui sau „marea dintre munți”, cum i se mai spune.

Club Nautic Ceahlău pregătește acolo NeoN Marina Beach Party, 13-15 august. Pe lângă mult îndrăgitele sporturi pe apă, evenimentul va include muzică bună, clătite gutoase, băuturi răcoroase și multă voie bună.

Pentru detalii accesați:

https://www.facebook.com/clubnauticceahlau.ro/

Tel: +40 723 837 744

Sursă foto: Club Nautic Ceahlău

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.