Home » Alte evenimente

VERNISAJ “EROINELE”

3 September 2021 0 Comentarii

Vernisaj: „EROINELE”
expoziție internațională, itinerantă

 

Prezintă:

Adina Rosetti – scriitoare și jurnalistă, autoarea textelor prezente în cadrul expoziției

Olivia Călin și Ilinca Luca, studente, voluntare ale Teatrului Tineretului.

 

Expoziția Eroinele este o celebrare a curajului, dedicării și perseverenței tuturor femeilor care au sfidat cu îndrăzneală normele sociale ale vremurilor lor. Aceasta reunește portrete ale unor figuri marcante ale Cehiei și României, care au avut sau au în continuare contribuții importante în progresul social, cultural, științific și economic. Scopul este de a transmite poveștile lor impresionante, dar și de a aduce un omagiu celor care au luptat pentru lumea pe care o cunoaștem astăzi – o lume în care libertatea și egalitatea sunt drepturi fundamentale, recunoscute pentru toate categoriile sociale.

Republica Cehă sărbătorește anul acesta 100 de ani de la promulgarea legii prin care femeile au căpătat drept de vot. Cu această ocazie, studenții Facultății de Design și Arte „Ladislav Sutnar“ au realizat, sub îndrumarea Renátei Fučíková, o serie de ilustrații prin care aduc un omagiu unor personalități importante din istoria Cehiei. Acestea vor fi expuse alături de o selecție de povești ale unor femei remarcabile din România, din cadrul celor două volume intitulate „Nesupusele. 100 de femei pentru 100 de ani de Românie modernă”, publicate în anul 2018 la Editura Univers, proiect inițiat de către DeBasm – Asociaţia Scriitorilor pentru Copii şi Adolescenţi din România. Scurtele povești sunt însoțite de o serie de ilustrații realizate de un grup de tinere ilustratoare profesioniste din România.

„Anul acesta, Centrele Cehe celebrează femeile. Femei al căror curaj, competență, forță interioară și tenacitate servesc astăzi drept punct de referință. […] Femei cărora nu le-a fost și nu le este frică să fie puternice în pozițiile lor, în opinii, responsabilități și funcții – și asta în ciuda circumstanțelor istorice, așteptărilor sociale sau a convențiilor culturale pe care le-au înfruntat.“ (Ondřej Černý, Director General al Centrelor Cehe)

Accesul este liber.

Vă rugăm accesați:

https://www.facebook.com/events/524985822131622

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.