Home » Alte evenimente

CONCERT DE PRICESNE DE SFÂNTA MARIE MICĂ

7 September 2021 0 Comentarii

 

CONCERT DE PRICESNE DE SFÂNTA MARIE MICĂ

 

 

 

Miercuri, 8 septembrie 2021, în zi de mare sărbătoare, Aurora Pală şi grupurile vocale „Floare de colţ” şi „Sânzienele”, împreună cu îndrăgita interpretă a muzicii tradiţionale din Neamţ, Georgiana Şerban Axinte, în acelaşi timp profesor de canto la Şcoala Populară de Artă Piatra-Neamţ, vor prezenta publicului pietrean concertul de pricesne.

Interpretă de pricesne și muzică lirică, Aurora Pală a studiat canto în Italia la „Accademia musicale”. A dirijat și a cântat în coruri polifonice de cântare religioasă printre care se evidențiază corala Bisericii ortodoxe Sf. Parascheva din Torino, Italia pe care a condus-o ca dirijor secund pentru mai mult de zece ani. A coordonat și a dirijat mai multe grupuri și coruri de copii.

De asemenea, a susținut  recitaluri  atât în străinătate cât și în România la diferite evenimente și festivaluri.

În prezent studiază canto liric la Conservatorul Ghe. Dima din Cluj, extensia Piatra Neamț.

Evenimentul se va petrece la sfârşitul slujbei de Sfânta Maria, în apropierea catedralei „Sfântul Ioan Domnesc”, în Piaţa Turnului, începând cu ora 12:00.

Organizatorii acestui concert sunt Consiliul Judeţean Neamţ, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ şi Parohia „Sfântul Ioan Domnesc” din Piatra-Neamţ.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.