Home » Alte evenimente
, , , ,

Recital „DUO MELOS” în deschiderea stagiunii muzicale

11 October 2021 0 Comentarii

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” şi Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima” Cuj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ, reia şirul concertelor şi recitalurilor prin deschiderea Stagiunii muzicale 2021-2022. Astfel, miercuri 13 octombrie 2021, începând cu ora 17:00, la sala Cupola a Bibliotecii judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ, melomanii au prilejul unei noi întâlniri cu „Duo MELOS”. În program, lucrări de Roberto Di Marino, Astor Piazzolla, Fernando Carlos Tavolaro, Adrian Andrei, Bela Bartok.

Recitalul cameral este finanțat prin fondul Ministerului Educației destinat activităților de cercetare din Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”.

Intrarea la eveniment se face respectând regulile sanitare impuse de pandemia Covid 19: capacitatea maximă a sălii – 50%; accesul publicului doar pe baza Certificatului digital Covid 19; purtarea obligatorie a măştii pe întreg parcursul evenimentului.

***

TITUS FLUERAŞ este conferențiar universitar doctor la catedra de vioară a Academiei Naționale  de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca.

Absolvent al şcolii de vioară clujene, al Liceului de Muzică „Sigismund Toduţă” (1991), şi-a continuat studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” şi cursurile de Master la clasa maestrului Ştefan Ruha.

Titus Flueraş a obţinut numeroase premii la concursuri de vioară, atât naţionale cât şi internaţionale: Premiul I – Timişoara (1986), Premiul II – Bucureşti (1987), Premiul II – Cluj-Napoca (1988), Premiul Special al Fundaţiei Transilvania la Concursul „Sigismund Toduţă” – Cluj-Napoca (2003), Premiul I la Concursul Citta di Stresa – Italia (1985, 1986), Medalia de Aur la Johanesbourg – Africa de Sud (1993).

A concertat ca solist cu orchestrele filarmonicilor din Cluj- Napoca, Arad, Satu Mare, Oradea. A susţinut concerte şi recitaluri în ţară şi în străinătate: Franţa, Italia, Olanda, Ungaria, Africa de Sud.

În iarna anului 2003 a fost invitat de orchestra Filarmonicii Mozart din Viena într-un turneu în China unde a concertat ca solist.

Anul 2009 vine cu o realizare impresionantă: Titus Flueraş este singurul român câştigător al selecţiei mondiale pentru orchestra simfonică YouTube din cei peste 3000 de candidaţi. Mai mult, a fost desemnat concert-maestrul orchestrei simfonice YouTube şi concertează cu aceasta la New-York în celebra sală Carnegie Hall.

CONSTANTIN ANDREI este conferenţiar universitar doctor la catedra de chitară a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca şi a Extensiei Piatra-Neamţ.

Are un palmares bogat, participând la diverse manifestări artistice atât în ţară cât şi peste hotare, cum ar fi: Festivalul de chitară clasică de la Sinaia (1983-1990) sau Primăvara Muzicală de la Praga (1990).

A participat la cursurile de măiestrie ale chitariştilor: John Duarte, Costas Cotsiolis, Michel Sadanowsky, Pablo Marquez şi Claire Stancu Delerue.

A cântat ca solist sub bagheta dirijorilor: Horia Andreescu, Ilarion Ionescu-Galaţi, Petre Sbârcea şi Robert Houlihan.

Are o discografie bogată şi a câştigat numeroase premii la festivaluri şi concursuri.

Începând cu anul 1990 este prezent în juriul unor prestigioase festivaluri şi concursuri de chitară din ţară şi de asemenea este invitat să susţină recitaluri şi cursuri de măiestrie în Franţa, Italia, Germania și Serbia. Din anul 2000 alături de fraţii săi Aurelian şi Adrian formează „Trio-ul de Chitare Andrei”, susținând numeroase recitaluri pe scenele celor mai importante  instituții din ţară. Numele său mai este legat şi de înființarea  la Cluj-Napoca a Festivalului Național de Chitară Clasică în octombrie 2003, iar din 2005 – Festivalul Internaţional de Chitară TRANSILVANIA al cărui inițiator şi director artistic este.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.