Home » Alte evenimente
,

Poezii ilustrate Live painting, cu Diana Cristea la Biblioteca Județeană

19 October 2021 0 Comentarii

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, în colaborare cu Biblioteca Județeană „George Barițiu“ Brașov, vă invită marți, 19 octombrie, cu începere de la ora 15.00, în Sala Cupola la un eveniment dedicat reprezentării poeziei prin pictură: Poezii illustrate – Live painting,  cu Diana Cristea.

Prezentarea conceptului „Poezii ilustrate“  va fi realizată de dr. Daniel Nazare, managerul Bibliotecii Județene ,,George Barițiu“ Brașov.

Conceptul a luat naștere la Biblioteca Județeană ,,George Barițiu“ Brașov, în perioada pandemiei, din dorința de a îndrepta mai mult atenția publicului către lucruri care bucură sufletul. Cititorii au fost invitați să participe la aceste evenimente prin sugerarea titlurilor de poezii îndrăgite sau prezentarea propriilor creații în versuri. Versurile poeziilor au fost transpuse în ilustrații reprezentative, realizate pe suport de pânză, în culori acrilice.

Printre poeziile transpuse în ilustrație se numără opere ale marilor poeți români precum Nichita Stănescu, Ana Blandiana, Lucian Blaga, Nina Cassian, George Bacovia și Ion Barbu, dar și creații în versuri ale cititorilor. Ilustrațiile poeziilor au fost oferite participanților, împreună cu semne de carte pictate manual cu inserții inspirate din temele poeziilor ilustrate.

Două dintre cele trei ediții ale evenimentelor-concurs ,,Poezii ilustrate“ au fost desfășurate în mediul on-line, iar cea de-a treia s-a finalizat cu prezentarea unei expoziții la Sediul Central al Bibliotecii Județene ,,George Barițiu“ Brașov, care a implicat, de această dată și participarea publicului.

,,Poezii ilustrate“ a fost transpus în desfășurarea unor momente de live painting act, prezentate în cadrul mai multor evenimente culturale: Moon Impact – The Aftermath Muzeul de Artă Brașov, Poezii pe șase corzi – Bastionul Țesătorilor Biblioteca Județeană ,,George Barițiu“ Brașov, Strada de C’Arte Biblioteca Centrală Universitară ,,Carol I“ din București.

În prezent, se pregătește participarea la Festivalul internațional de literatură și traducere FILIT Iași cu un moment de live painting act, în care vor fi realizate două lucrări reprezentative pentru temele de dezbatere din cadrul evenimentelor Casa Fantasy – transumanismul și postumanismul.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.