Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Festivaluri organizate de Consiliul Județean Neamț, Obiceiuri, tradiții și meșteșuguri, Promovare Turistică, Sate nemțene
, , ,

Festivalul Obiceiurilor și Tradițiilor de Anul Nou, Editia a IX-a

30 December 2021 0 Comentarii

 

În ultima zi a anului, alaiul de datini și obiceiuri va umple străzile din orașul Târgu-Neamț.

Parada costumelor, a măștilor, a urăturilor, un adevărat carnaval îndrăgit de nemțeni și de mare impact pentru turiștii din țară și de peste hotare, festivalul a ajuns în acest an la cea de-a IX-a ediție. Este spectacolul care prinde, an de an, o forță și mai mare, ajunge la un public și mai numeros și vorbește și mai mult despre puterea tradițiilor ancestrale, despre specificul locurilor și al oamenilor.

Mâine, 31 decembrie 2021, de la ora 11:00, în reprezentații vor fi: Alaiul de la Timișești, condus de meșterul popular Ion ALBU, legenda vie a zonei Neamțului; Ansamblul Folcloric Codrii Neamțului, Plugul de la Humulești, humuleștenii lui Creangă considerați cei mai autentici păstrători ai plugului cu boi de An Nou; Ansamblul Folcloric Ozana, Ceata de la Boiștea, condusă de preotul satului, Gheorghe TROFIN, care inițiază copiii din cadrul parohiei, în tainele păstrării tradițiilor populare românești; Mugurași de Sânziene, Capra Bătrână de la Răucești, Banda Arnăuților Târgu-Neamt, Capra Mută Preotești.

 

 

Urșii de la Girov au o frumoasă legendă a Răzeșilor.

 

 

Imagini festival 2020

Evenimentul va avea loc mâine în Piaţa „Adormirea Maicii Domnului” după următorul program:

  • ora 11:00 – parada formaţiilor
  • ora 11:30 – evoluţia formaţiilor pe scena festivalului
  • ora 14:00 – premierea ansamblurilor

Alte imagini, 2020:

Festivalul Obiceiurilor și Tradițiilor de Anul Nou este organizat de Consiliul Județean Neamț, Primăria și Consiliul Local Târgu-Neamț, Casa Culturii „Ion Creangă” Târgu-Neamț și Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.