Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Evenimente, Obiective turistice, Parcul Natural Vânători Neamț, Parcuri și rezervații, Promovare Turistică
, , ,

O recunoaștere mondială vine de la Neamț

14 March 2022 0 Comentarii

Ținutul Zimbrului duce turismul românesc pe podium, la cel mai înalt nivel

11 martie 2022 aduce pentru România turistică un prestigiu care nu a mai fost atins până acum, iar veștile bune vin de la Neamț.

Ținutul Zimbrului sau Bison Land (România), singura destinație din România, aflată, din anul 2017, într-un top exclusivist la nivel mondial, ajunge în anul 2022 pe primul loc în lume, în același Top 100 Destinații Sustenabile, la categoria votul publicului.

Anunțul a fost făcut în cadrul ceremoniei online de decernare a Green Destinations Story Awards 2022, care prezintă și celebrează cele mai inspirate povești despre practicile turistice rezistente din Top 100 Destinații Sustenabile din Lume. Ceremonia a fost organizată de Green Destinations în parteneriat cu GLP Films și ITB Berlin și găzduită de Visit Portugal:

https://www.facebook.com/tinutulzimbrului.ro/videos/339360978132419

Presa locală a scris despre eveniment într-un amplu articol în care Viorela Chiper, managerul destinației de ecoturism Ținutul Zimbrului, a vorbit despre marele succes, înregistrat în acest an de Bison Land, un succes care are în spate o serie întreagă de bune practici de conservare și promovare a valorilor și o comunitate întreagă implicată în dezvoltarea ecoturismului nemțean. Drumul nu a fost unul scurt și nici unul ușor. Sunt deja 6 ani, de când s-a format Asociația Ținutul Zimbrului și 10 ani, de când primii zimbri au fost eliberați în pădurile nemțene.

Votul publicului a plasat Bison Land (România) pe PRIMUL LOC în LUME, din „100 Top Sustainable Destinations”

După ce Ținutul Zimbrului a urcat treaptă cu treaptă în aprecierile specialiștilor, după ce a fost dezvăluit turiștilor, după ce a fost promovat de comunitatea întreagă și de Consiliul Județean Neamț, prin Serviciul Turism, votul publicului a contat:

Sufragiul online având loc în perioada 4 ianuarie – 9 februarie 2022, iar în acest an, din totalul de 10.000 de voturi la această categorie, Ținutul Zimbrului din Neamț a obținut cele mai multe: 1.726 de voturi.

Au fost 17 destinaţii premiate în cadrul a şapte categorii, între ele fiind premiul ITB, producători, relansarea turismului, mediu şi climă, natură şi ecoturism, comunităţi şi cultură, votul publicului.

Ţinutul Zimbrului a obţinut distincţia la „votul publicului“ şi este singura destinaţie de ecoturism din România inclusă încă din anul 2017 în topul celor mai sustenabile destinaţii la nivel mondial.

https://adevarul.ro/locale/piatra-neamt/Tinutul-zimbrului-uriasa-recunoastere-berlin-locul-1-mondial-top-100-sustainable-destinations-1_622e10a45163ec42712cffbd/index.html

La competiţia din acest an au participat areale din America, Africa, Oceania şi Asia, iar din Europa zone din Croaţia, Germania, Malta, Portugalia, Spania sau Suedia.

Anul trecut, graţie voturilor online, Bison Land s-a clasat pe locul II în lume, pe prima poziţie fiind o destinaţie din Turcia, iar pe locul III, una din Chile.

Destinaţia ecoturistică Ţinutul Zimbrului/ Bison Land se suprapune peste Parcul Natural Vânători Neamţ, oraşul Târgu-Neamţ, comunele Agapia, Bălţăteşti, Crăcăoani şi Vânători-Neamţ. Pentru dezvoltarea zonei au conlucrat mai multe asociaţii, dar şi parteneri locali, pensiuni, producători locali, meşteri populari, şcoli şi organizaţii etc, obiectivul fiind dezvoltarea sustenabilă a microregiunii.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.