Home » Alte evenimente
,

Zi importantă pentru romașcani

29 March 2022 0 Comentarii

630 de ani de la prima atestare documentară împlinește orașul Roman, miercuri, 30 martie 2022.

La Mulți Ani multisecularei urbe mușatine și locuitorilor acesteia!

Deși este cea mai importantă sărbătoare locală din punct de vedere istoric, aceasta are și valențe naționale, întrucât documentul de atestare este unul dintre cele mai vechi păstrate. Pentru a marca acest eveniment, Muzeul de Istorie din Roman organizează, sub egida Consiliului Județean Neamț, prin Complexul Muzeal Național Neamț, un #simpozion, în cadrul căruia vor fi prezentate, pe două secțiuni, un număr de 22 comunicări având ca temă istoria locală, din diferite domenii: viață religioasă, artă, muzeologie, istorie, arheologie, viață socială, istorie militară, etc. Acestea vor fi susținute de personalul de specialitate a celor trei muzee romașcane, dar și de către profesori de diferite discipline, istorici militari sau preoți. De asemenea, ca în fiecare an, participă și colaboratori din orașe apropiate (Piatra Neamț, Târgu Neamț, Pașcani), unii cu o prezență constantă în ultimii ani, alții pentru prima dată dar care sperăm să ni se alăture în demersul nostru pe viitor.

Programul complet al evenimentului îl găsiți aici: https://bit.ly/3IJuGPt

Activitatea va avea loc în Palatul Nevruzzi (corpul A al Muzeului de Istorie, începând cu orele 13:00, miercuri 30 martie)

Vă așteptăm!

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.