Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Cheile Șugăului-Munticelu, Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș, Parcuri și rezervații, Promovare Turistică
, ,

Cel mai lung şi modern traseu de aventură din ţară te așteaptă la Neamț!

1 April 2022 0 Comentarii

Via Ferrata Astragalus, Cheile Șugăului – Munticelu

Sezonul de aventură deschis în Neamț, în rezervația naturală din Neamț, unică în Europa și în lume, înseamnă sute de metri de cărări alpine într-un peisaj care-ți taie răsuflarea, un traseu de munte echipat cu sufe metalice, trepte, ancore ce permit escaladarea unor porțiuni dificile pentru a ajunge pe vârfuri.

 

„Muntele nu mai aparține exclusiv alpiniștilor profesioniști, ci și publicului larg” – spunea Ticu Lăcătușu, cunoscutul alpinist și primul român care a cucerit vârful Everest, cel care a deschis în Neamț Via Ferrata ASTRAGALUS, proiect al Clubului Montan Roman, sprijinit majoritar de HeidelbergCement.

Amenajat în perioada 2015-2016 și inaugurat în vara anului 2017, via ferrata din Neamț oferă 5 variante de ascensiune, de diferite lungimi și dificultați, dintre care traseul principal are 700 de metri lungime și diferența de nivel 285 de metri.

Presa locală și centrală au promovat inițiativă și de atunci zonă stâncoasă din Neamț, cu aspect sălbatic, cu chei în formă de canion este cea mai lungă și modernă via ferrata din România, ideală pentru alpinism, escaladă, speologie și drumeție.

Din punct de vedere istoric, primele via ferrata din lume au fost trasee militare, amenajate în Primul Război Mondial și care permiteau trecerea Alpilor de către soldați și echipamentele militare.

În anii 60, în Dolomiți, aceste trasee au început să fie valorificate turistic.

Alte detalii privind prețurile și tipurile de trasee, echipamentul obligatoriu, vârsta minimă, timpii de parcurs, coordonate GPS, găsiți aici:

Via Ferrata “Astragalus” – Cheile Sugaului-Munticelu, jud. Neamt, langa Cheile Bicazului (5 trasee) (A/B; C; C/D)

Puteți consulta și pagina de facebook pentru informații actualizate: https://www.facebook.com/ViaFerrataCheileSugaului/

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.