Home » .: Promovare Turistică :., Credinţă şi spriritualitate în Neamţ, Evenimente, Gastronomie delicioasă din Neamţ, Mănăstiri, Obiective turistice, Parcuri și rezervații, Pelerinaje la mănăstiri, Promovare Turistică
, ,

Sărbătorile Pascale în Neamț

21 April 2022 0 Comentarii

Neamțul, județul cu cele mai multe mănăstiri și schituri din țară, aduce împreună, an de an, mii de creștini ortodocși din toată țara, excepție făcând perioada pandemică, pe care întreaga lume a traversat-o, cu mari încercări și suferințe.

„Veniți să luați Lumină!” căci în fiecare biserică, schit sau mănăstire, creștinii vor trăi bucuria Învierii, vor simți iubirea absolută, pacea adâncă și împlinirea ce nu pot fi descrise în cuvinte.

Paștele, cea mai veche şi mai importantă sărbătoare a creştinătăţii, a adus lumii speranța mântuirii și a vieții veșnice. Prin sacrificiul Său suprem, Iisus Hristos este dovada iubirii absolute pentru omenire și așa cum spunea Sfântul Iustin Popovici „toată istoria creștinismului nu este altceva decât istoria unei singure și unice minuni, a minunii Învierii lui Hristos, care se continuă neîntrerupt în inimile creștinilor zi de zi, an de an, veac de veac, până la cea de-a Doua Venire.”

La mănăstiri și schituri, credincioşii sunt întâmpinaţi cu pască, ouă roşii, cozonac şi alte bucate tradiţionale.

În zona Romsilva – Parcul Natural Vânători-Neamț se găsesc cele mai multe așezăminte monahale din județ, iar întreagul ținut, cu valorile sale creștinești, istorice, culturale și tradiționale a fost inclus pe lista indicativă pentru patrimoniul UNESCO al României. Urmăriți un reportaj realizat de Irina Păcurariu la TVR1 care prezintă Peisajul cultural monahal Vânători – Neamţ:

 

A treia zi de Paști sunteți invitați la Târgul Luminat din Ținutul Zimbrului, un eveniment care reunește meșteri populari, artizani și producători locali. Surprizele pregătite vor fi dintre cele mai diverse, pentru cei mici și cei mari, de la preparate culinare delicioase, până la momente artistice susținute de tinere talente și obiecte unice, hand-made.

 

 

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.