Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Evenimente, Mănăstiri, Meșteri populari, Obiceiuri, tradiții și meșteșuguri, Obiective turistice, Parcuri și rezervații, Promovare Turistică, Trasee în Parcul Natural Vânători Neamț
, , , ,

Sărbători nemțene în Ținutul Zimbrului

29 April 2022 0 Comentarii

Dacă pe 26 aprilie, a treia zi de Paști, a fost Târgul Luminat din Ținutul Zimbrului, în cadrul Festivalul Bucuria Luminii, sâmbătă, pe 30 aprilie, turiștii și localnicii sunt așteptați la un Ecobrunch pentru întreaga familie.

Foto: Gabriela Cozma, Andrei Ștefan

Petreceți câteva ore în natură, unde veți avea parte de mâncare delicioasă, mielul la ceaun, borșul cu urzici și lobodă inspirat din rețetele mănăstirești, pasca, sucurile naturale. Nu vor lipsi de la eveniment meșterii populari și producătorii locali precum și o memorabilă incursiune la vestita mănăstire Neamț.

Prin urmare, nu ratați încă un eveniment specific, traditional, unic, doar în Ținutul Zimbrului! Bilete puteți achiziționa, accesând link-urile de mai jos:

https://booktes.com/bilet/ecobrunch-in-tinutul-zimbrului-bison-land

https://booking.mytransylvania.ro/event/r4KGRb490dBLZQx/ecobrunch-in-tinutul-zimbrului

La evenimentul de sâmbătă, prețul unui bilet pentru adult este 125 lei. Prichindeii până în 7 ani au acces gratuit, pentru copiii de până în 13 ani se oferă 50% reducere, iar grupurile de minim 10 persoane beneficiază de o reducere de 10%

Câteva imagini de la Târgul Luminat din Ținutul Zimbrului, Parcul Central, Târgu-Neamț

Evenimentul a fost organizat de Casa Culturii “Ion Creangă” Târgu Neamţ, Primăria Târgu-Neamț și Ţinutul Zimbrului – ecoturism în Neamţ, cu sprijinul Asociației Meșterilor Populari din Ținutul Neamț, al artizanilor și producătorilor locali, al tinerilor talentați din destinația noastră și al partenerilor media- Radio M Plus Targu Neamt 95.7FM și Ziar Targu Neamt.

Cum arată Ținutul Zimbrului la 10 ani de când a fost eliberat în sălbăticie primul grup de zimbri? Inițiativa a fost o premieră în România, după aproape 200 de ani de la dispariția legendarului mamifer din pădurile noastre. De atunci și până în prezent, a urmat un lung șir de acțiuni și inițiative pentru dezvoltarea destinației de ecoturism și conștientizarea oportunităților diverse, datorită prezenței acestei specii legendare.

https://www.facebook.com/watch/?v=709816773537800

(Sursa Foto/video: Felicia Aron, Dan Ciuca, Foto Club Neamt, Mihnea Popescu, Gabriela Cozma, Lucian Iancu)

Ce a urmat?

11 martie 2022 aduce pentru România turistică un prestigiu care nu a mai fost atins până acum: Ținutul Zimbrului duce turismul românesc pe podium, la cel mai înalt nivel. Locul I la nivel mondial, la categoria votul publicului, în cadrul Green Destinations Story Awards 2022.

Ținutul Zimbrului sau Bison Land (România), singura destinație din România, aflată, din anul 2017, în clasamentul exclusivist la nivel mondial, Top 100 Destinații Sustenabile.

 

Global Top 100 este o iniţiativă a Green Destinations, o organizaţie non-profit pentru turismul durabil şi a altor lideri importanţi din domeniu. Scopul concursului, anual, este de a evidenţia poveştile de succes în managementul destinaţiilor, oferind participanţilor ocazia de a face schimb de bune practici.

Ţinutul din Neamţ a fost inclus în acest clasament internaţinal după evaluări în care s-a ţinut cont de criterii ce au vizat protejarea naturii, peisaje, decor, conservarea moştenirii culturale, locuitori implicaţi în turism, promovarea produselor locale, dezvoltarea durabilă, eficienţa şi transparenţa bunelor practici.

Destinaţia ecoturistică Ţinutul Zimbrului se suprapune peste Parcul Natural Vânători Neamţ, oraşul Târgu Neamţ, comunele Agapia, Bălţăteşti, Crăcăoani şi Vânători Neamţ.

Pentru dezvoltarea zonei s-au asociat mai multe asociaţii, dar şi parteneri locali, pensiuni, producători locali, meşteri populari, şcoli şi organizaţii etc, obiectivul fiind dezvoltarea sustenabilă a microregiunii.

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.