Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Expoziții, Muzee, Obiective turistice, Promovare Turistică
, ,

Record de vizite la muzeele din Neamț

18 May 2022 0 Comentarii

„Noaptea Muzeelor” la Neamț, anul 2022

Un bilanț impresionant face dintr-un eveniment cultural, un fenomen social la nivel național: 260 de spații și medii muzeale vizitate, 90 de localități și 39 de județe participante la „Noaptea Muzeelor”, ediția a 18-a, 2022.

Cu un număr covârșitor de vizitatori la nivel național, 325.133, Noaptea Muzeelor înregistrează un record la care județul Neamț este considerat surpriza ediției din acest an, urcând în topul vizitării cu un număr de 35.000 de nemțeni și turiști care au trecut pragul celor 14 muzee participante din județul nostru.

Imagini preluate din presa locală, Ziar Piatra Neamț

La Piatra Neamț, Platoul Curții Domnești părea, la un moment dat, neîncăpător pentru toți cei care au venit să admire Coroana Reginei Maria și expoziția dedicată artistei Corina Chiriac. Și cei mici au avut parte de ateliere medievale de artă și mânuit armele, iar cozile de intrare la muzee au animat centrul orașului până târziu în noapte.

Imagini preluate din presă, Jurnal FM

O prezentare de arme și armuri, tir cu arcul și mai multe ateliere de lucru s-au desfășurat și în curtea interioară a Muzeului Memorial „Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț, pe lângă expoziția permanentă din interiorul muzeului.

Din cele 90 de localități care au acopererit geografic 39 de județe participante, 83.409 de vizitatori au fost înregistrați numai în București, după colectarea de date de la 38 din cele 64 spații activate în Capitală, la evenimentul de sâmbătă. Dacă la Iași, 34.647 de vizitatori au fost înregistrați pentru toate muzeele din administrarea Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, Complexul Muzeal Național Neamț a înregistrat 35.000 de vizitatori la toate cele 14 muzee din județul nostru, iar Cluj-Napoca raportează o prezență cumulată de 22.247 de vizitatori la două dintre muzee, Muzeul de Artă (18.800) și Muzeul Etnografic al Transilvaniei (5.447). La Suceava, cele cinci obiective ale Muzeului Bucovinei s-au bucurat de prezența a 13.909 vizitatori.

Și alte muzee din țară au avut cifre fără precedent la această ediție a evenimentului „Noaptea Muzeelor” și a fost pentru prima oară când biletele emise în regim de gratuitate au fost epuizate în 2-3 ore în multe locații din țară, iar acest lucru a îngreunat sistemul de numărare și de înregistrare a vizitatorilor, ceea ce înseamnă că ratele de vizitare au fost mai mari decât cele raportate. În plus, cifrele menționate au fost publicate după centralizarea datelor furnizate de reprezentanții a 123 din cele 260 de obiective branșate la circuitul national.

În urma evenimentului din acest an, din seara de 14 mai 2022, Rețeaua Națională a Muzeelor din România mulțumește vizitatorilor interesați de cultură, care au stat la cozi pentru a intra la cele 260 de muzee și spații culturale. Mulțumirile speciale se îndreaptă și către echipa proiectului, cea care a făcut un efort imens pentru a putea organiza cât mai bine acestă ediție, devenită fenomen cultural și social.

Ediția din acest an, cu numărul 18, este prima ediție finanțată exclusiv de către Rețeaua Națională a Muzeelor din România, fiind totodată și cel mai promovat eveniment cultural din România.

Informațiile au fost colectate din articole apărute în presa centrală și pe care le puteți consulta accesând:

https://www.mediafax.ro/social/record-absolut-in-bucuresti-la-noaptea-muzeelor-20832973

https://www.psychologies.ro/timp-liber/evenimente/rata-impresionanta-de-prezenta-la-noaptea-muzeelor-2022-2185013?v=f5b15f58caba

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.