Home » Alte evenimente
, ,

Simpozion- Etnografie și coregrafie metodică la Durău

20 May 2022 2 Comentarii

Personalități din lumea folclorului românesc își vor da întâlnire la Neamț

Un colocviu / simpozion național de pregătire și perfecționare adresat tuturor celor ce lucrează și predau cursuri de Etnografie și coregrafie metodică se va desfășura în luna iunie, în perioada 9-13 în stațiunea Durău, județul Neamț.

Județul Neamț se va bucura de vizita mai multor personalități din compartimentul cultural românesc din majoritatea județelor din România. Lectori de curs și program vor fi trei mari personalități din lumea folclorului românesc, din judetul Suceava de la Ansamblul Artistic Profesionist maestrul Coregraf Costinel Leonte, din judetul Iași de la Ansamblul Artistic Profesionist Constantin Arvinte Dr. Coregraf Petre Șușu, din judetul Galați, de la Ansamblul Artistic Profesionist maestrul Coregraf Ioan Horujenco.

Cei trei profesori vor susține cursuri de coregrafie practică și teoretică alături de personalități din lumea folclorului românesc și bine înțeles și din județul Neamț, va fi un parteneriat între cele patru zone culturale Etnografice românești și nu numai, Neamț, Iași, Suceava, Galați.

La Colocviu vor participa profesori maeștrii instructori coregrafi de la Ansambluri profesioniste, dansatori și oameni de cultură cu experiență, directori de așezăminte culturale și iubitori de folclor, membri ai Arhivei de folclor a Academiei Române, etnocoreolog Paul Alexandru Remeș, parteri Media și TVR alături de noi.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Ansamblul Folcloric Florile Ceahlăului, președinte Coregraf Ciprian Boju, în parteneriat cu Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare Neamț.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

2 Comentarii »

  • admin a spus:

    Mulțumim mult!

  • Adriana Tillich a spus:

    Sunt Adriana Tillich , Președinta Asociației Ciuleandra Bavaria e.V din München și Instructor Coregraf la Ansamblurile de dansuri populare,,Ciuleandra München”, ,,Ciuleandra Nürnberg”, și ,,Datina Traunreut ” din Germania. Bucuria mea de a participa la Colocviul ,,Zestrea Moldovei” se datoreazã invitației făcute de D-nul Ciprian Boju preşedintele Asociației Florile Ceahlãului din Piatra Neamț. Mã întorc cu mare drag in țară să-mi vizitez locurile natale, dar și să adun cât mai mult material din folclor și tradiție pur româneascã. Acest material îl duc și-l dau cu drag mai departe tuturor românilor cu care mă întâlnesc dincolo de granițele țãrii și chiar cetățenilor germani , și nu numai, care au posibilitatea să ne vadă la scene deschise în spectacole date de cele trei Ansambluri pe care le conduc. Aștept cu nerãbdare să învãț de la cei mai mari Maeştri Coregrafi ai țării o zonã foarte bogatã în folclor și tradiții românești ,,zona Moldovei” o zonã care o admir de foarte mult timp , o zonă care, cu drag o voi duce spre a fi cunoscută și de alți iubitori de tradiție din țară și de peste hotare.
    Și pentru că ,una din pasiunile mele este de a scrie poezii,vă dedic această poezie care exprimã sentimentul sincer față de tradiție și folclor.

    Românașul pătimaș

    Ce simte-un dansator
    Când aratã-al său folclor ?
    Simte multã bucurie
    Și o,,tonã”de mândrie ❤

    Inima stã sã-i plesnească
    Satisfacție omeneascã!
    Cã, în straie populare
    Nu se îmbracã orișicare!

    Le îmbracã cei ce simt,
    Dragilor , chiar nu vã mint!
    Le îmbracã doar cei care
    Știu a României valoare
    O valoare infinitã
    Ce nu poate fi opritã!

    Și atunci când le atingi
    Emoțiile ți le-nvingi
    Și te simți Ambasador
    Reprezentând un popor!❤

    Pe scenele din lumea-ntreagă,
    Vrei ca toți să te-nțeleagã
    Cã reprezinți tradiția sacrã
    Istoria din țara dragã!

    Obiceiul din strãbuni
    Pentru toți românii buni
    Ce nu uitã de-a lor țară
    Chiar dacă au plecat pe-afarã.

    Și prin jocul românesc
    Țara mamã o slujesc
    Port în suflet cu mândrie
    Dulcea noastrã Românie!

    Mã rog pentru ai mei români!
    Sã fiți la inimã mai buni
    Fiți uniți și v-ajutați
    Egal unde vã aflați.
    Și nu uitați dragilor
    De tradiție și folclor!

    ❤Adriana Tillich ❤️
    Via RRS

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.