Home » Alte evenimente
, ,

Simpozion- Etnografie și coregrafie metodică la Durău

20 May 2022 0 Comentarii

Personalități din lumea folclorului românesc își vor da întâlnire la Neamț

Un colocviu / simpozion național de pregătire și perfecționare adresat tuturor celor ce lucrează și predau cursuri de Etnografie și coregrafie metodică se va desfășura în luna iunie, în perioada 9-13 în stațiunea Durău, județul Neamț.

Județul Neamț se va bucura de vizita mai multor personalități din compartimentul cultural românesc din majoritatea județelor din România. Lectori de curs și program vor fi trei mari personalități din lumea folclorului românesc, din judetul Suceava de la Ansamblul Artistic Profesionist maestrul Coregraf Costinel Leonte, din judetul Iași de la Ansamblul Artistic Profesionist Constantin Arvinte Dr. Coregraf Petre Șușu, din judetul Galați, de la Ansamblul Artistic Profesionist maestrul Coregraf Ioan Horujenco.

Cei trei profesori vor susține cursuri de coregrafie practică și teoretică alături de personalități din lumea folclorului românesc și bine înțeles și din județul Neamț, va fi un parteneriat între cele patru zone culturale Etnografice românești și nu numai, Neamț, Iași, Suceava, Galați.

La Colocviu vor participa profesori maeștrii instructori coregrafi de la Ansambluri profesioniste, dansatori și oameni de cultură cu experiență, directori de așezăminte culturale și iubitori de folclor, membri ai Arhivei de folclor a Academiei Române, etnocoreolog Paul Alexandru Remeș, parteri Media și TVR alături de noi.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Ansamblul Folcloric Florile Ceahlăului, președinte Coregraf Ciprian Boju, în parteneriat cu Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare Neamț.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.