Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Expoziții, Promovare Turistică

Neamțul, remarcat la Ziua Europei, în Republica Moldova

23 May 2022 0 Comentarii

Județul Neamț a fost promovat în cadrul evenimentelor care au celebrat Ziua Europei la Chișinău și la Edineț, unde, au fost amenajate adevărate „Orășele Europene”. Standuri cu zone turistice din întreaga Europă și-au prezentat frumusețile și atracțiile de tot felul. Dintre toate, standul României de la „Orășelul European” din Chișinău a fost remarcabil, o locație specială pe gustul tuturor celor prezenți la manifestări.

Astfel, cu activități interactive pentru vizitatori și ateliere de picturi pe față și confecționare de brelocuri spre bucuria copiilor, cu sesiuni de concurs cu premii, de tip QUIZ, în care participanții au răspuns la scurte întrebări de cultură generală despre România și Uniunea Europeană, cu materiale de promovare oferite gratuit vizitatorilor, standul României de la „Orășelul European” din Chișinău a fost cel mai mare, cel mai vizitat și cel mai apreciat pe întreaga perioadă de desfășurare.

Imagini, Ziua Europei la Chișinău

Și la Edineț, standul României din cadrul Orășelului European a atras mulți vizitatori, fiind amenajat cu grijă și atenție la detalii de către Consulatul General al României la Bălți, cu sprijinul Ambasadei României la Chișinău, Biroului consular de la Ungheni și Misiunii Sociale „Diaconia”.

Imagini, Ziua Europei la Edineț

În cadrul celor două standuri care au reprezentat România la ambele evenimente (15 mai, la Chișinău și 21 mai, la Edineț), județul Neamț a fost, de asemenea, remarcat de publicul numeros și astfel, frumusețile sale, sub diverse forme de prezentare, broșuri, reviste, hărți, stick-uri și altele, au ajuns atât la vizitatorii curioși să descopere locuri noi, cât și la demnitari și oficiali ai Republicii Moldova, membri ai Corpului diplomatic, prim-ministrul Republicii Moldova, doamna Natalia Gavrilița, vicepreședintele Parlamentului domnul Mihail Popșoi care au fost prezenți la manifestările din Chișinău.

Materiale de promovare cu atracțiile din Neamț au ajuns și la oficialii care au vizat și apreciat standul României în Edineț, înalți demnitari precum președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, ambasadorul Uniunii Europene, Jānis Mažeiks, precum și oficialități locale, primarul municipiului Edineț, Constantin Cojocaru.

În acest an, manifestările dedicate Zilei Europei care s-au desfășurat în Regiunile Republicii Moldova au început pe 14 mai și vor continua până la data de 5 iunie 2022. Detalii găsiți aici: https://eu4moldova.eu/ro/europe-day-2022/

Prezența României la cele două evenimente a fost posibilă cu sprijinul mai multor instituții și organizații, care se ocupă cu relațiile diplomatice dintre cele două țări, România și Republica Moldova, amintind Departamentul pentru Relațiile cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, Asociația Investitorilor Români din Republica Moldova (AIR), Misiunea Socială „Diaconia”, consilii județene din țară, printre care Consiliul Județean Neamț, Ambasada României la Chișinău, Consulatul General al României la Chișinău, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, Consulatul General al României la Bălți, Biroul Consular de la Ungheni.

Evenimentele dedicate Zilei Europei sunt parte din acțiunile de diplomație publică de amploare a ambasadelor statelor membre ale Uniunii Europene acreditate în Republica Moldova.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.