Home » Alte evenimente
, ,

„Ora de atelier“, ediția a II-a

1 August 2022 0 Comentarii

Expoziție a studenților de la Arte Textile – Design Textil FAVD Iași, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, în colaborare cu Asociația Culturală Arte.Ro și Universitatea Națională de Arte „George Enescu“ Iași, organizează  expoziția de artă textilă „Ora de atelier“, ediția a II-a, care va putea fi vizitată în perioada 1-14 august, în Sala Cupola. Lucrările sunt realizate de studenții din anul II de studii de  a specializarea Arte Textile – Design Textil din cadrul Facultății de Arte Vizuale Iași, coordonați de conf.univ. dr. Ecaterina Mărghidan, lector univ. dr. Mădălina Vieriu și asistent univ.dr. Raluca Loghin. Proiectul este inițiat de prof. Cristina Petrariu, președinta Asociației Culturale Arte.Ro.

Expoziția „Ora de atelier“ propune să prezinte publicului experimentele din laboratorul de imprimeuri textile și tehnici serigrafice. „La ediția din 2022 sunt incluse câteva dintre proiectele de imprimeu realizate pentru tricouri. Fiecare student a fost liber să creeze propria ilustrație pe care ulterior a descompus-o și a recompus-o pentru a obține cât mai multe variații. Într-o singură oră au fost realizate un minimum de șase proiecte. Multe dintre acestea au fost ulterior transpuse pe piese vestimentare. Lucrările expuse au fost realizate păstrând ca amintire jocurile serigrafice Pop Art, dar adaptate la o cromatică limitată de nuanțele albastru, roz violet și negru, gamă aleasă de majoritatea studenților. Jocul text/imagine impus prin tema T-shirt a fost o provocare pentru studenții, dar și o ocazie să-și manifeste imaginația. De această data nu am expus tricourile ca produse finale, ci doar o parte mică a mostrelor din atelier. Invităm publicul să atingă materialele, să simtă texturile textile diferite“, a precizat conf. univ. dr. Ecaterina Mărghidan.

Expun studenții: Miruna Ancuța, Andra Iordăchescu, Olivia Hușanu, Miriam Mânăstireanu, Ștefan Alexandroaie, Andreea Topor, Ștefana Mălinescu, Ecaterina Ursăchianu, Iuliana Dochia, Mihaela Ceban.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.