Home » .: Promovare Turistică :., Cetăți și conace, Evenimente, Festivaluri organizate de Consiliul Județean Neamț, Muzee, Obiective turistice, Promovare Turistică
,

Paula Seling, vocea Cetății Neamț

24 August 2022 0 Comentarii

Începând din vara aceasta, Cetatea Neamț, veritabil simbol al județului nostru și mărturie grandioasă a unei istorii zbuciumate a statului medieval moldovenesc, are un imn și un videoclip realizate de renumita artistă Paula Seling:

 

„Dacă cerul ar cădea peste ape și pământ,

Târgu-Neamț, Cetatea mea peste lume și atunci ar veghea”

Melodia dedicată edificiului și videoclipul filmat la cetate au fost lansate cu prilejul celei de-a XXI a ediție a Festivalului Medieval „Zilele Cetății Neamț” din acest an, unde Paula Seling a făcut un spectacol memorabil, iar vocea ei minunată și inconfundabilă a răsunat între zidurile cetății.

https://www.facebook.com/paulaseling/videos/588306409525862/

Pentru înregistrarea concertului în inima cetății, Paula Seling a transmis mulțumiri către: Orange Valley, Petrouzinex, Sofiaman, Pensiunea Aristrocratis, Interdiligence Consulting, Buzdea SRL, Cartex SRL, Cafeneaua DaniOti , Mariana Milasan, Ionut Baboi, Liviu Munteanu, Felicia Aron pentru rochia spectaculoasă, Mioara Ilieș pentru coafură și Oana Cucoș pentru make-up.

https://www.facebook.com/watch/?v=396648469109570

Echipa proiectului muzical:

Muzica: Paula Seling

Versuri: Vica Demici, Paula Seling

Orchestrație si producție audio: Alexandru Gorgos

Mix si master: Sergiu Teaca

Imagine: Leonid Cojocaru

Make up: Oana Cucos

Coafura: Mioara Ilies

Rochie: Felicia Aron

Bijuterii: Mariasladybugs

videoclip realizat de Asociatia natura 2.0 pentru UAT Târgu Neamț, cu sprijinul Complexului Național Muzeal Neamț

Foto credit Matei Milstein pentru Consiliul Județean Neamț. Imagini surprinse în timpul concertului, în cadrul Festivalului „Zilele Cetății Neamț”, ediția a XXI-a

 

Nu doar locurile frumoase, ci și oamenii dragi o leagă pe artistă de județul Neamț. Paula Seling are o colaborare de suflet cu Felicia Aron, pentru creațiile vestimentare, iar rochiile deosebite mai pot fi admirate și în alte videoclipuri ale artistei:

Poveste fără sfârșit: https://www.youtube.com/watch?v=za7HEyXnw6o

Vestimentație: Felicia Aron (https://www.facebook.com/Feliss-19264…)

Pe tine te fericim – Imnul Maicii Domnului: https://www.youtube.com/watch?v=wDLjsSku7qE

Vestimentație: Felicia Aron (https://www.facebook.com/profile.php?… )

Tot din Neamț este și Maria’s Ladybugs, o prietenă a artistei, ce creează piese inspirate de Cultura Cucuteni, iar pe pagina ei, Paula a scris:

„Vă rog să priviți inelul. Este inspirat de o pintaderă realizată în urmă cu aproximativ 6500 de ani în așezarea culturii CUCUTENI de la BODEȘTI (județul NEAMȚ).

Sa nu mai spun de brățară …

De știut:

Colecția capsulă CUCUTENI by MARIAʼS LADYBUGS reprezinta rolul colaborării dintre SC MLB AC HANDMADE S.R.L. și COMPLEXUL MUZEAL NAȚIONAL NEAMȚ. Bijuteriile sunt inspirate de capodoperele artei decorative și figurative ale culturii CUCUTENI, aflate în patrimoniul MUZEULUI DE ARTĂ ENEOLITICĂ CUCUTENI din PIATRA-NEAMȚ.”

https://www.facebook.com/photo/?fbid=589256469233116&set=a.238726694286097

Construită în timpul domniei lui Petru Mușat (1374-1391), epoca de glorie a cetății medievale de la Neamț corespunde domniei lui Ștefan cel Mare (1457-1504), datorită numeroaselor lucrări de întărire și înălțare ale zidurilor sale.

Vizitând Cetatea Neamţ, veți pătrunde, simbolic, în file vechi ale istoriei, iar dacă sunteţi norocoşi, veți avea ocazia să îi cunoașteți pe străjerii lui Ştefan cel Mare, pe domnițele din acele vremuri şi puteţi asista la schimbul de gardă, demonstrații de luptă în echipament de epocă şi la parade cavalereşti, toate acestea fiind posibile prin spectacole de reconstituire ale vremurilor de atunci.

Cetatea Neamț a fost declarată monument istoric în anul 1866, iar cele mai recente și de amploare lucrări au fost realizate înainte de anul 2009 şi finanţate prin Programul PHARE.

21 de spații din interiorul cetății pot fi vizitate de turiști, care vor descoperi astfel valoarea și trecutul tumultuos al edificiului.

Aflat în patrimoniul Consiliului Județean Neamț, monumentul medieval Cetatea Neamț atrage anual peste 150.000 de vizitatori.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.