Home » Alte evenimente

Regal al lansărilor de carte de la Editura TipoMoldova, la Biblioteca Județeană

20 September 2022 0 Comentarii

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează, în colaborare cu Editura TipoMoldova Iași, o multiplă lansare de carte, joi, 22 septembrie 2022, începând cu ora 12:30, în Sala Cupola.

În deschidere va fi evocată personalitatea lui Coman Șova, poetul cu rădăcini pietrene, care va împlini curând 89 de ani, iar actorul Dan Grigoraș va recita din volumul „Cuvinte de reazem – uimirea de a fi“.

Vor fi lansate cărțile „Literatura română de azi. Poezia. Proza“ de Ioan Holban, ediția a treia, „Cealaltă lume, Poezia“ de Cristian Livescu, apărută în Colecția „Opera omnia. Publicistică și eseu contemporan“, precum și primul volum din „Ediții Ion Creangă, 185 de ani de la naștere“, proiect coordonat de Nicolae Georgescu și Aurel Ștefanachi. Acest volum conține „Amintiri din copilărie. Povești și Povestiri“, ediția a II-a, îngrijită și prefațată de Ion Rotaru, care a apărut inițial la Editura Ion Creangă, în 1984.

De asemenea, vor fi aduse în atenția cititorilor cărțile „Dicționarul științific al scriitorilor români (perioada interbelică și postbelică) profil enciclopedic“, fascicolul I (A, B) de Dragoș Vicol, „Parcuri și grădini. Concept și evoluție. Curs de peisagistică“ de Mircea Grigorovschi, „Bibliografie românească veche“, „Grigore Vieru, acum și în veacuri“ de Mihai Chiriac, „Acest fulger care am fost. În memoriam Nicolae Dabija“, antologia de Mihai Chiriac, „Face. Rutină de frumusețe și stare de bine, gimnastică facială și tehnici de masaj facial“ de Roxana-Alexandra Costinescu, „Biblioteca Marii Uniri. 1 decembrie 1918 – Alba Iulia, 4 iunie 1920 – Trianon. 1.100 Volume. În apărarea marii Uniri“, coordonatori: Ioan Scurtu și Aurel Ștefanachi.

Vor prezenta scriitorii Aurel Ștefanachi și Cristian Livescu.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.