Home » Alte evenimente

„De ce este sănătos să facem mișcare?“ Dezbatere la Biblioteca Județeană

28 September 2022 0 Comentarii

Cea de-a doua întâlnire din cadrul prelegerilor-dialogale cu genericul „Cultura sănătății“ susținute de psihologul și scriitorul Vasile Baghiu la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț are ca temă „De ce este sănătos să facem mișcare?“ și se va desfășura joi, 29 septembrie 2022, de la ora 13:00.

Invitatul ediției este sociologul Sorin Sârbu.

Promotorul proiectului „Cultura sănătății“ este scriitorul Vasile Baghiu, psiholog la Direcția de Sănătate Publică Neamț (director: Radu Eugen Firăstrău), Compartimentul de Evaluare și Promovarea Sănătății (șef compartiment: dr. Daniela Marcoci). Scopul proiectului este informarea elevilor, părinților, cadrelor didactice și a populației în general cu privire la conceptul de sănătate, nu numai în înțelesul lui de absență a bolii, ci mai ales de stare de bine, având mai multe aspecte principale: biologic-medical, psihologic, emoțional, social, profesional, cultural, spiritual, comunicațional etc.), cu determinanții sănătății (stilul de viață, moștenirea genetică, mediul, serviciile de sănătate etc.).

Informații vor fi oferite și în legătură cu o serie dintre cele mai importante valori ale vieții (onestitatea, prietenia, dragostea, familia, respectul, empatia, disciplina, curajul, educația, fair-play-ul cultura etc.), care, toate, au impact asupra relațiilor interpersonale, a climatului social și implicit asupra sănătății.

Scopul general al proiectului include, de asemenea, explorarea diverselor boli, a mijloacelor de prevenire și a stilului de viață sănătos în contextul vieții de azi.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.