Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Promovare Turistică
,

Excelență în dezvoltarea turismului nemțean

28 September 2022 0 Comentarii

Dezvoltarea și promovarea turismului nemțean, recunoscute și premiate la Gala Turismului „Descoperă Nord-Est” 2022

Preocuparea și eforturile constante ale Consiliului Județean Neamț și ale colaboratorilor săi, instituții publice și private, pentru o cât mai bună vizibilitate a bogatului patrimoniu natural, cultural, imaterial şi etnografic existent la nivelul judeţului Neamţ, au condus la o recunoaștere importantă și la acordarea de trofee de excelență în cadrul celei de-a VII-a ediție a Galei Turismului „Descoperă Nord-Est” 2022.

Parte integrantă a moştenirii şi identităţii unice a României, în context European și încărcat de valori spirituale, istorice și impresionant prin cultura sa, prin locurile pitorești și zona binecuvântată cu numeroase edificii vechi, lăcaşuri de cult, numeroase muzee şi case memoriale, județul Neamț devine un reper din ce în ce mai important pentru transformarea Regiunii Nord-Est România într-o destinație turistică de top.

Printre evenimentele, proiectele și activitățile derulate de Consiliul Județean Neamț în scopul dezvoltării și promovării turismului nemțean, au fost recunoscute și premiate cu Trofee de excelență unele dintre cele mai recente și de impact realizări ale instituției noastre. Astfel, Consiliul Județean Neamț a obținut recunoaștere și distincție din partea organizatorilor galei pentru filmul de prezentare „Călătorie în Țara Zimbrului” care surprinde chintesenţa judeţului prin obiectivele prezentate, diversitatea ariilor tematice atinse și armonia ansamblului.

De asemenea, Diplomă de Excelență s-a acordat instituției noastre și pentru Traseul de pelerinaj „Camino de România“, care face parte din Itinerarul Cultural European Camino Santiago care este parcurs anual de aproximativ 350.000 de persoane, din 160 de țări. În Neamț, traseul, realizat în parteneriat cu județele Iași și Bacău, traversează 19 localități, fiind fără îndoială unul dintre proiectele care contribuie la transformarea Regiunii Nord-Est într-o destinație turistică deosebit de apreciată.

 

În cadrul galei, recunoaștere a obținut și proiectul scării de pe vârful Toaca finalizat de Consiliul Județean Neamț în anul 2018, fiind totodată și unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din județ.

Organizatorii evenimentului – Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, Centrul Europe Direct Nord-Est, Descoperă Nord-Est și Centrul Regional de Studii Nord-Est –  au acordat premii și diplome de excelență și privaților din sectorul turistic nemțean care s-au remarcat prin inovare și profesionalism  în atragerea turiștilor și transmiterea valorilor și tradițiilor locale. Astfel, distincții pentru activitatea și eforturile depuse au primit Asociația Ținutul Zimbrului, Asociația Valea Bistriței, Asociația Cluster „Produs în Neamț”, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu-Neamț, Muzeul Etnografic Tazlău, Muzeul de Istorie și Etnografie „Olga Mavrocordat-Sturdza” Grințieș, Aviasport, Valea celor XII, Hanul Ancuței Turism S.A., Pensiunea Grădinile Romane, Via Ferrata Astragalus, BikeTrip, Durău Park – Durău S.A.

Pe lângă cei nominalizați, mai sunt încă mulți alți operatori din turismul nemțean care cu siguranță merită apreciere și recunoaștere pentru întreaga activitate și serviciile de calitate pe care le oferă turiștilor. Toți aceștia, împreună cu administrațiile publice locale și cea județeană, contribuie substanțial la promovarea Neamțului ca Destinație Europeană de Excelență.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.