Home » Alte evenimente
, ,

Recital de poezie și muzică

7 October 2022 0 Comentarii

„DOMNUL ȘI DOAMNA M – Poetul și Cântăreața“ la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește recitalul de poezie și muzică „DOMNUL ȘI DOAMNA M – Poetul și Cântăreața“, susținut de Mădălina Mantu și Mihăiță Macoveanu, luni, 10 octombrie 2022, de la ora 13:00, în Sala Cupola. Mihăiță Macoveanu va susține un recital de poezie clasică, iar Mădălina va recita și va cânta pe versurile poetului.

Întrucât dorința lor este de a străbate țara și de a identifica, în rândul tinerilor, pe cei talentați, de a le insufla acestora necesitatea lecturii, dar și să le prezinte muzică de bună calitate, la eveniment vor fi prezente cu un recital de poezie patriotică Maria-Bianca Pantazi, Elena Vieru, Bianca Bârlădeanu și Ana Leu, eleve ale Colegiului Național „Gheorghe Asachi“ Piatra-Neamț.

Proiectul „Poetul și Cântăreața“ este considerat a fi un veritabil proiect de țară. Cea mai frumoasă poveste de dragoste – în versuri, de pe planeta „Nepământ“, se află într-un permanent turneu național.

Protagoniștii acestui eveniment vin în întâmpinarea tinerilor, dar și a se„niorilor, cu un proiect educațional, un spectacol de suflet unic în România.

Amintim că „Poetul și Cântăreața“ au susținut două recitaluri la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț – în anul 2019, evenimente care s-au bucurat de un real succes.

POETUL ȘI CÂNTĂREAȚA

Mihăiță Macoveanu și Mădălina Mantu – „Un poet cu suflet cât o țară“ și „Vocea de Aur a Germaniei“ – sunt două inimi românești, doi artiști frumoși, care și-au împletit talentele spre bucuria noastră.

„Perechea romantică a secolului XXI“, „Eminescu și Veronica – zilelor noastre“, cum au fost descriși, POETUL ȘI CÂNTĂREAȚA sunt conștienți de puterea harului și a talentului ce le-au fost hărăzite, dar și de obligația firească de a face din acestea un dar adus nouă, de a se oferi întru-totul celor ce îi admiră, îi înțeleg, îi susțin și îi sprijină.

„Când uiți de ce trăiești, calcă desculț pe iarbă“, scria poetul, iar ecoul acestor cuvinte avea să răsune în sufletul Mădălinei, aflată la două mii de kilometri distanță.

Versurile lui Mihăiță au ajuns în Germania, la Mădălina, cântăreața de care s-a îndrăgostit pentru toate viețile și împreună cu care a demarat un proiect unic în peisajul românesc, proiect cu care s-au prezentat în fața românilor la toate evenimentele culturale la care au fost invitați.

„Creațiile lui Mihăiță Macoveanu sunt speciale. Fiecare poezie, fiecare vers transmite un mesaj către sufletul românului indiferent în ce colț de lume se află“, „Occidentul românesc“, Madrid.

„Mihăiță Macoveanu, un trubadur frumos și incorigibil în demersul său de a schimba o lume cenușie și plicticoasă, în una ipotetic desăvârșită“, Melania Cuc, membru USR

„România va fi o țară mare“ este titlul plachetei de versuri din care poetul va susține un scurt recital, plachetă care va fi prezentată și publicului nemțean.

Poeziile au fost publicate sub cupola Societății Scriitorilor Militari – București, în Anul Centenarului Marii Uniri – 2018.

Mădălina Mantu este cântăreață de jazz și musical, de naționalitate română, născută în Piatra Neamț, având dublă cetățenie: română și germană. Până recent, Mădălina a activat profesional exclusiv în occident, mare parte din cariera ei fiind bazată pe evoluțiile avute pe scene din Germania și Elveția.

Mass-media din Germania i-a acordat o atenție deosebită, cântăreața fiind o răsfățată a posturilor de radio din nord-vestul Germaniei, iar melodiile ei fiind difuzate periodic, existând o solicitare permanentă din partea publicului.

Au fost acordate zeci de interviuri în ziarele importante din land-ul Niedersachsen, dar cea mai importantă realizare din punct de vedere mediatic o reprezintă apariția televizată de la SAT 1.

Supranumită de nemți „Vocea de Aur a Germaniei“, Mădălina s-a făcut remarcată prin calitățile ei vocale, pentru care a fost apreciată de nume consacrate ale jazz-ului internațional.

Iubită și apreciată de publicul din România și Germania, Mădălina a revenit acasă.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.