Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Gastronomie delicioasă din Neamţ, Participări la târguri de turism, Promovare Turistică

Județul Neamț, remarcat la Târgul de Turism al României, 10-13 noiembrie 2022

15 November 2022 0 Comentarii

Județul Neamț a avut unul dintre cele mai apreciate standuri în cadrul evenimentului de la Romexpo. Mii de vizitatori au fost atrași de farmecul sărbătorilor din Ținutul Neamțului, „Povestea sărbătorilor de iarnă”, fiind tema aleasă pentru această ediție a târgului. Vizitatorii au fost încântați și de oferta turistică a zonei, considerând-o extrem de atractivă.

Galerie foto:

 

Au fost patru zile în care vizitatorii de la Romexpo, în căutarea vacanțelor în locații deosebite, s-au oprit la standul județului Neamț și au aflat informații despre cele mai interesante obiective și atracții din zona noastră. Cei mai mulți nu au rezistat tentației de a se fotografia în decorul de poveste și au precizat că este cel mai frumos stand din cadrul acestei ediții a Târgului de Turism al României.

Materialele de promovare distribuite celor interesați să descopere județul nostru au dezvăluit potențialul turistic al Neamțului, cu zonele montane, cu lacurile pitorești, cu întregul patrimoniu cultural, etnografic și spiritual al zonei noastre. Vizitatorii standului au fost impresionați de datinile și obiceiurile de sărbători. Astfel, colindele, urăturile, jocul căiuților, al caprei sau al ursului prezentate de Ansamblul Folcloric „Floricică de la Munte“ al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ au strâns public numeros în fața standului dedicat județului Neamț.

Galerie foto:

Și pentru că zona Neamțului este recunoscută pentru gazdele sale primitoare și bucatele alese, producători nemțeni au pregătit pentru vizitatorii standului platouri cu preparate delicioase din carne și brânzeturi, dar și cozonaci, plăcinte, mere și nuci, după cum o cere tradiția, mai ales de sărbători.

Tot în cadrul târgului au fost difuzate clipuri video cu obiective și atracții din Neamț, care pot fi vizionate și pe canalul de YouTube Visit Neamt, filmul de prezentare „Călătorie în Țara Zimbrului” dar și clipuri de prezentare ale unor spații de cazare deosebite din Neamț.

Consiliul Județean Neamț a invitat la această ediție pe toți operatorii din sectorul turistic nemțean pentru a-și prezenta oferta turistică personalizată, în cadrul evenimentului. Mulțumim celor care au răspuns invitației și au fost alături de noi: Ţinutul Zimbrului – ecoturism în Neamţ, Pensiunea Eden, Hanul Razesilor, Cătina lui Bicu, La Nea Ion Macelaru, Grădinile Romane, Hotel Bistrita Durau, Cabana Fantanele, Masivul Ceahlau, Cabana Dochia, Masivul Ceahlau, Casa dintre Pini – Pensiune Agroturistica, Dimineți în Cerdac, Central Plaza Hotel, Grand Hotel Ceahlau Piatra Neamt , Atlas Aparthotel.

Pe lângă oferte de sărbători, pliante, broșuri, hărți turistice, spectacolul oferit de ansamblul folcloric, vizitatorii standului au putut degusta și au fost încântați de savuroasele produse tradiționale ale Neamțului.

Galerie foto:

Evenimentul a fost unul de succes pentru vizibilitatea județului Neamț. Reprezentanți ai agențiilor de turism care au venit la standul județului Neamț au precizat că sunt interesați să includă zona noastră în circuitele din anul următor, iar mulți dintre vizitatori au postat pe rețelele de socializare fotografii din standul județului și au menționat că sunt interesați să descopere județul Neamț. Alții au precizat că revin cu drag la Neamț, ori de câte ori au ocazia, pentru posibilitățile de distracție și agrement, pentru locurile frumoase, oamenii primitori și serviciile de calitate.

Urmăriți câteva momente surprinse în cadrul evenimentului, accesând clipul video de mai jos:

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.