Home » Alte evenimente

Prelegere-dialog: „Violența în școală“, la Biblioteca Județeană

21 November 2022 0 Comentarii

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț continuă seria prelegerilor-dialog din cadrul proiectului „Cultura sănătății“, la sediul central, cu tema „Violența în școală“, marți, 22 noiembrie 2022, începând cu ora 13:00, în sala Info-Club 2.

Invitatul special al acestei ediții este sociologul Eugen Simion, iar moderator va fi prof. Mihaela Mereuță, managerul Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț. De asemenea, sunt invitate și binevenite să participe persoane de toate vârstele interesate de problematica sănătății și adoptarea unui stil de viață sănătos.

„Cultura sănătății“ ajunge, astfel, la a șasea ediție. Temele anterioare au fost „Ce înseamnă o alimentație sănătoasă?“, „Alcoolismul, o problemă de sănătate publică?“, „Ce înseamnă un stil de viață sănătos?“, „De ce este sănătos să facem mișcare?“ și „De ce este sănătos să citim?“.

Inițiatorul proiectului „Cultura sănătății“ este scriitorul Vasile Baghiu, psiholog la Direcția de Sănătate Publică Neamț, Compartimentul de Evaluare și Promovarea Sănătății.

Scopul proiectului este informarea elevilor, părinților, cadrelor didactice și a populației în general cu privire la conceptul de sănătate, nu numai în sensul de absență a bolii, ci mai ales de stare de bine, având mai multe aspecte principale: biologic-medical, psihologic, emoțional, social, profesional, cultural, spiritual, comunicațional etc.), cu determinanții sănătății (stilul de viață, moștenirea genetică, mediul, serviciile de sănătate etc.).

Informații vor fi oferite și în legătură cu o serie dintre cele mai importante valori ale vieții (onestitatea, prietenia, dragostea, familia, respectul, empatia, disciplina, curajul, educația, fair-play-ul cultura etc.), care, toate, au impact asupra relațiilor interpersonale, a climatului social și implicit asupra sănătății.

Scopul general al proiectului include, de asemenea, explorarea diverselor boli, a mijloacelor de prevenire și a stilului de viață sănătos în contextul vieții de azi.

Vasile Baghiu este scriitor, creatorul „himerismului poetic“, autor al mai multor volume de poezie și proză, fondator al primei reviste de educație pentru sănătate din România, autor, de asemenea, de manuale de specialitate medicală, prezent cu traduceri din opera sa în diferite spații culturale din străinătate.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.