Home » Alte evenimente

Concertul de colinde și expoziție de desene „Noapte de vis“, la Biblioteca Județeană

14 December 2022 0 Comentarii

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, în parteneriat cu Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamț, organizează concertul de colinde și expoziție de desene „Noapte de vis“, miercuri, 14 decembrie 2022, începând cu ora 17:00, în Sala Cupola.

Concertul va debuta cu un mănunchi de colinde interpretate de elevii clasei a V-a M, coordonați de profesor Lucreția Stroici, dirigintele clasei. Vor fi interpretate colinde universale și românești, acompaniate de profesor Adrian Stroici, alături de următorii instrumentiști: vioară – Alessia Asmarandei, clasa a V-a M, clasa prof. Luminița Macavei; flaut – Corina Turcu, clasa a IX-a M, Sabina Melinte, clasa a IX-a M, Carlos Lefter, clasa a VII-a M, clasa prof. Lucreția Stroici; vioară – Inge Olaru, clasa a XI-a M, clasa prof. Loredana Radu. Soliști vocali: Maya Mandache, prof. Mihaela Mancaș, Lavinia Niculcea, clasa a V-a M. Invitați speciali: Beatrice Miron, clasa a VII-a, Ecaterina Pavel, clasa I, Alice Negreanu, clasa I și Nadia Negreanu, clasa a III-a.

Grupul vocal BelCanto va întregi atmosfera „Nopții de Vis“, cu un colaj de colinde sub îndrumarea profesorilor: Alexandra Costin, Narcisa Pavel, Olguța Toma și Cristina Ilie. Din acest grup fac parte elevi ai claselor de Canto clasic, premianți la concursurile de specialitate, la olimpiadele școlare naționale de muzică, elevi cu care Liceul de Arte „Victor Brauner“ se mândrește. Solistă: Elena Corfu, clasa a XII-a, prof. Olguța Toma.

Muzica de cameră va avea ca protagoniști elevii clasei de flaut acompaniați la pian de elevul Tudor Bălău din clasa a X-a M și grupul vocal/instrumental: Ioana-Ecaterina Gavril-Neagu, clasa a IX-a, Paula Scurtu, clasa a IX-a, Flaviana Lica, clasa a XI-a, Alessandra Vamanu, clasa a XII-a, clasa prof Narcisa Pavel, acompaniați de Sabina Melinte&Corina Turcu&Inge Olaru. La pian, prof. Adrian Stroici.

Expoziția de desene/picturi a elevilor secției de pictură a Liceului de Arte „Victor Brauner“, coordonați de profesor Mihaela Pop, va crea o ambianță feerică.

„Vor urma și alte surprize la care veți putea fi părtași, pe data de 14 decembrie, ora 17, la Sala Cupola a Bibliotecii Județene. Vă așteptăm cu drag să fiți martorii poveștii pe care acești interpreți o vor creiona, sperăm, cu multă dibăcie“, a precizat prof. Lucreția Stroici.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.