Home » .: Promovare Turistică :., Promovare Turistică
,

Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Steaua Sus Răsare”

23 December 2022 0 Comentarii

Festivalul de datini și obiceiuri, ajuns la cea de-a 52 a ediție, se va desfășura marți, 27 decembrie 2022. Evenimentul, îndrăgit și mult așteptat de localnici și turiști, este organizat de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamț.

Aşa cum se întâmplă de mulţi ani, parada formațiilor va umple străzile din centrul orașului de colindători, urători, mascaţi, urşi, capre, cerbi, aparţinând alaiurilor din toate colţurile judeţului şi din judeţele învecinate: Vaslui, Iași şi Bacău. Invitat de onoare va fi grupul invitat din Republica Moldova, „Crenguță de iederă” din Chișinău.

Aşadar, marți, începând cu ora 16:00, pe traseul devenit tradiţional (Teatrul Tineretului – Casa de Cultură – Muzeul de Istorie – Hotel „Ceahlău” – Teatrul Tineretului) va avea loc parada formaţiilor participante: Ansamblul folcloric „Floricică de la munte”„Urşii” de la Asău (Bacău), Ansamblul folcloric „Codrii Stănișoarei” și Grupul vocal  „FlorileStănișoarei” (Borca, Neamț), Alaiul de datini şi obiceiuri de la Răuceşti (Neamţ), Alaiul de datini şi obiceiuri de la Urecheni (Neamţ), „Alaiul Plugușorului – Sumănarii” și „Banda lui Jianu” (ambele din Trifeşti, Neamţ),  „Urșii giroveni” și Alaiul de datini „Răzeșii Cracăului ” de la Girov (Neamț), „Cerbul de la Zebreni” (Cotnari, Iași), Alaiul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Timişeşti (Neamţ), Alaiul Căiuţilor din Mărgineni (Neamţ), Alaiul de datini și obiceiuri de la Farcașa (Neamţ), Ansamblul „Crenguță de iederă” din Chișinău (Republica Moldova), Ansamblul “Rândurile” din Muntenii de Jos (Vaslui) și Alaiul de datini și obiceiuri de la Pâncești (Neamț)

Parada formaţiilor va fi urmată de un spectacol maraton de la ora 17:00. Pe scena mobilă din Piața Ștefan cel Mare va poposi fiecare alai, care își va prezenta momentele reprezentative zonei din care provine.

Prezentările formațiilor le puteți găsi accesând linkul:

http://www.culturaneamt.ro/festivalul-de-datini-si-obiceiuri-de-iarna-steaua-sus-rasare-editia-52/

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.