Home » Alte evenimente

Expoziție de pictură Marcela Popescu, la Biblioteca Județeană

30 January 2023 0 Comentarii

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează expoziția de pictură „Dor de vară“ a profesoarei Marcela Popescu, în perioada 1-15 februarie 2023, în Sala Cupola.

Vernisajul este programat joi, 2 februarie 2023, cu începere de la ora 17:00, iar despre lucrările artistei va vorbi criticul literar Cristian Livescu. Cu acest prilej, George Țăranu, elev în clasa a IX-a la Liceul de Arte „Victor Brauner“, având profesoară coordonatoare pe Mariana Anghel, va susține un intermezzo pianistic. El va interpreta Sonata nr. 4, partea I, de Ludwig van Beethhoven și „Pagodes“ din Suita „Estampes“ de Claude Debussy.

„M-am născut în Adjud, la începutul lunii februarie, oraș în care mi-am petrecut copilăria și adolescența. De mică mi-a plăcut natura și am fost interesată de artă, dar am ales să urmez Facultatea de Biologie.

În toată această perioadă, am încercat tehnica acuarelei, apoi a culorilor de ulei, ca în final să mă opresc la cele acrilice. Iubirea pentru culoare și pentru natură se observă în toate tablourile mele pe care le-am făcut de-a lungul timpului. Am ajuns acum să am o colecție de peste 350 de lucrări în țară și în străinătate.

Când lucrez sunt meticuloasă, nu semnez tabloul imediat după finalizare, las pânza la «dospit», timp în care o analizez critic și mai schimb câte ceva, până mă declar mulțumită.

În anul 2016 am ieșit pentru prima dată pe simeze, au urmat opt expoziții personale și cinci de grup, dintre care două la Muzeul de Artă din Roman.

Expoziția «Dor de vară» cuprinde 40 de lucrări, care scot în evidență faptul că anotimpul meu preferat este vara, pentru că are ce mai vastă paletă de culori pe care o am la dispoziție și pentru că este momentul în care apar florile pe care le iubesc cel mai mult și anume, trandafirii“, a explicat profesoara Marcela Popescu.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.