Home » Evenimente, Evenimente și proiecte finanțate de Consiliul Județean Neamț, Expoziții
,

Premieră în Neamț: o expoziție de fotografie și artă video găzduită de un muzeu

7 April 2023 0 Comentarii

Este vorba despre expoziția de fotografie și artă video care va putea fi vizitată la Muzeul de Artă Piatra-Neamț în perioada 11 aprilie – 9 mai 2023.

Sub egida Complexului Muzeal Național Neamț și Muzeul de Artă Piatra-Neamț în parteneriat cu Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, un nou proiect de artă contemporană se conturează sub titlul DOCUMENT | OBIECT | NARAȚIUNE.

Expoziția reunește o selecție de lucrări aparținând membrilor colectivului didactic și colaboratorilor specializării Foto-Video a Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, în calitatea lor de artiști contemporani ce activează pe scena artistică națională și internațională.

Lucrările prezentate relevă o diversitate de practici fotografice și de artă video contemporane, centrate pe documentarea subiectelor sociale de actualitate, pe studiul elementelor naturale și observarea faptică a acestora, precum și construcții figurative de factură conceptuală. Deși eterogen, ansamblul expozițional problematizează și (de)construiește noțiunile de comunitate, comuniune, natură, materie și obiect mundan, oferind publicului formate și medii artistice diverse ce includ video proiecții, obiect artistic și serii fotografice de dimensiuni variabile, concretizate într-o invitație la contemplarea introspectiv-analitică a mediului imaginii fotografice.

Evenimentul prezintă o selecție a lucrărilor colectivului didactic al specializării Arte Plastice (fotografie, video, procesarea computerizată a imaginii) din cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design, UNAGE Iași.

 Vernisajul va avea loc, marți, 11 aprilie, de la ora 17.00, iar expoziția este deschisă publicului până la data de 9 mai 2023.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.