Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Evenimente și proiecte finanțate de Consiliul Județean Neamț, Expoziții, Meșteri populari, Obiceiuri, tradiții și meșteșuguri, Obiective turistice, Promovare Turistică
, , ,

„Primăvara românească la Bruxelles”, un eveniment de succes

25 April 2023 0 Comentarii

Duminică, 23 aprilie 2023, un număr mare de români s-au adunat în centrul Bruxelles-ului pentru a-și alina dorul de „acasă”, au intrat în horele moldovenești, s-au înfruptat din bunătățile etalate la eveniment și au luat contact cu patrimoniul artistic și cultural al Neamțului.

Galerie foto:

Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saecuare” Neamț cu al său renumit Ansamblu Folcloric „Floricică de la munte“ a făcut și de această dată un adevărat spectacol pe scena festivalului și a primit ropote de aplauze.

Galerie foto:

Meșterii populari din Neamț au atras la standurile lor publicul curios să afle mai multe despre meșteșugul și priceperea lor.

Hărți și broșuri turistice în care este descris Neamțul, bucate culinare tradiționale, specifice locurilor noastre, figurine din lut, obiecte sculptate sau pictate, bijuterii sau piese vestimentare unicat, toate au reprezentat simboluri emblematice ale Neamțului realizate de creatori iscusiți care au fost prezenți acolo și care au povestit cu mult entuziasm despre pasiunea lor: Ionela Lungu, Costi Lungu, Maria Vasiliu, Marinica Todici, Maria și Iulian Mihalachi.

Galerie foto:

Ca de fiecare dată, participarea Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saecuare” Neamț a fost susținută și finanțată de Consiliul Județean Neamț.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.