Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Obiective turistice, Parcul Național Ceahlău, Promovare Turistică
, ,

Concursul Național „Scări pe Toaca”

20 June 2023 0 Comentarii

Ediția a II a

Muntele Ceahlău, emblemă a județului Neamț, a devenit totodată și sursă de inspirație pentru competiția „Scări pe Toaca”, inițiată și organizată de ISU „Petrodava” Neamț, fiind, și în acest an, bază pentru testarea nivelului de pregătire a pompierilor, nu numai pentru cei din Neamț, ca anul trecut, la prima ediție, ci pentru aproximativ 100 de participanți din cadrul a 27 de Inspectorate de Situații de Urgență din țară.

Concursul „Scări pe Toaca” se va desfăsura în perioada 27-28 iunie 2023.

Două probe pentru pompierii echipați în costumele specifice, Cursa Panaghia și Scări pe Toaca, îi așteaptă pe concurenții care își vor testa rezistența

Aproape 100 de concurenți echipați corespunzător cu bocanci, mănuși, cască și aparat de respirat își vor testa limitele, urcând în fugă, contra timp, scările care duc spre înaltul cerului pentru a-și testa rezistența, limitele și pentru a da dovadă de multă adrenalină la înălțimea vârfului Toaca din Neamț!

Anul trecut, competiția s-a desfășurat pe 30 septembrie și a avut 30 de participanți din cadrul ISU Neamț, iar câștigătorii acestei prime ediții au fost:

plt. adj. șef Grecu Mario-Ciprian (04:52)

plt. Iancu Alin (04:53)

plt. Găvriluț Samuel (05:00)

La evenimentul de anul trecut a fost prezentă și o femeie care a urcat cele peste 500 trepte, echipată corespunzător, alături de colegi. Plt.adj Stârlichi Ancuța a terminat proba cu bine, în 07:57.

https://www.facebook.com/watch/?v=2286218088193470

Competiția are ca scop creșterea nivelului de pregătire a angajaților ISU, promovarea unui stil de viață bazat pe mișcare și contribuirea la vizibilitatea valorilor turistice ale județului.

Imagini ISU Neamț de anul trecut, de la prima ediție, găsiți aici:

Scara cu peste 500 de trepte care facilitează accesul turiștilor spre Vf. Toaca este una din marile atracții ale Neamțului, singura din țară aflată la o asemenea altitudine.

Urcând pe aceasta, turiștii parcurg un traseu uimitor, de la altitudinea de 1771 la 1893 metri. Chiar în punctul final, pe vârful Toaca, au parte de o panoramă unică, un peisaj de o frumusețe care nu poate fi descrisă în cuvinte. Scara spre Toaca are un rol semnificativ în prevenirea eventualelor accidente montane și a fost realizată de Consiliul Județean Neamț în anul 2018.

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.