Home » .: Promovare Turistică :., Biserici, Credinţă şi spriritualitate în Neamţ, Evenimente, Expoziții, Muzee, Promovare Turistică
, ,

Evenimente cu impact duhovnicesc în Piatra-Neamț

21 June 2023 0 Comentarii

525 de ani de la zidirea bisericii „Sf. Ioan Domnesc” de către Sfântul Voievod Ștefan cel Mare

Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul – Sânzienele – hramul Catedralei voievodale și ocrotitorul orașului

Sfârșitul de săptămână aduce mai multe evenimente importante la Piatra-Neamț. Pe lângă celebrarea zilelor orașului, turiștii și nemțenii sunt invitați să participe în zilele 23 și 24 iunie 2023 la un program duhovnicesc deosebit, cu ocazia sărbătoririi Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul – Sânzienele – hramul Catedralei voievodale și ocrotitorul orașului și împlinirea a 525 de ani de la zidirea bisericii de către Sfântul Voievod Ștefan cel Mare.

Cu această ocazie, vineri, 23 iunie, ora 10:00, vor fi aduse la „Catedrala Sf. Ioan Domnesc” șfintele moaște ale Sfântului Martir Voievod Constantin Brâncoveanu de la Parohia „Sfânta Mahramă” din Iași.

Organizatorii evenimentului adresează credincioșilor și pelerinilor invitația caldă de a participa la slujbele religioase ce se vor organiza cu acest prilej:

VINERI, 23 iunie 2023, ora 18:00 – Vecernia unită cu Litia, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte TEOFAN, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei alături de un sobor de preoți și diaconi, urmată (la ora 19:00) de Procesiunea cu sfintele moaște prin oraș, după traseul: Biserica ,,Sf. Ioan Domnesc” Catedrală (Turnul lui Ștefan cel Mare) – strada Ștefan cel Mare – Palatul Copiilor – str. Mihail Sadoveanu – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Precista I – bulevardul Decebal – Casa de Cultură – Consiliul Județean Neamț – Biserica ,,Sf. Ioan Domnesc” Catedrală.

 

Înainte de Vecernie și Procesiune, va avea loc, de la ora 17:00, Vernisajul Expoziției „Tetraevanghelul Ieromonahului Spiridon” dăruit Catedralei „Sf. Ioan Domnesc” de către Voievodul Ștefan cel Mare în anul 1502” – adus la Muzeul de Artă din Piatra Neamț, pentru prima dată, de la Muzeul Național de Istorie din București.

 

 

SÂMBĂTĂ, 24 iunie, ora 08:00 – Utrenia, Acatistul și Sfânta Liturghie săvârșite de Preasfințitul Nichifor, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor alături de un sobor de preoți.

Evenimentele prilejuite de sărbătorile cu semnificație religioasă vor include și momente culturale, care fac parte din suita manifestărilor legate de împlinrea a 525 de ani de la zidirea bisericii:

Ora 13:00 – Conferința „Biserica Domnească Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul – 525 de ani de istorie” la care va participa artistul popular Grigore Leșe și care va avea loc în sala Teatrului Tineretului din Piatra Neamț. Intrarea se face pe bază de invitație.

 

Ora 16:00 – Vernisajul expoziției „Orașul artiștilor” la Galeria de Artă „Lascăr Vorel” din Piatra Neamț.

„Orașul Artiștilor”, eveniment aflat la cea de-a VII –a ediție, are în acest an o tematică deosebită, Biserica Domnească, cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, la împlinirea celor 525 de ani de la ridicarea sa de către Sfântul Voievod Ștefan cel Mare.

Expoziția este deschisă la Galeriile de Artă „Lascăr Vorel” Piatra-Neamț, în perioada 15-30 iunie 2023.

#viziteazaneamt #cmnn #muzeelecmnn #galeriedearta #lascarvorel #piatraneamt

Vă invităm să participați la programul duhovnicesc din Piatra-Neamț având în suflete îndemnul preoților pentru acest final de săptămână:

Vă așteptăm pe Hristos să-L lăudăm!

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.