Home » Alte evenimente

Biblioteca de Vacanță, la Biblioteca Județeană

27 June 2023 0 Comentarii

 

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează o nouă ediție a Bibliotecii de Vacanță, în perioada 3 iulie – 31 august 2023. Atelierele se vor desfășura câte patru zile pe săptămână, de luni până joi, pe grupe de vârstă.

Atelierele din cadrul Bibliotecii de Vacanță vor fi organizate de bibliotecarii de la Secția de carte pentru copii și Ludotecă „Ion Creangă“, Filiala de Carte Străină, Sala de lectură și informare bibliografică „Aurel Dumitrașcu“, Fondul documentar „G.T. Kirileanu“, cărora li se adaugă reprezentanți ai Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul IPJ Neamț.

În funcție de particularitățile de vârstă, copiii vor participa la diverse activități, precum ateliere creative, ateliere de lectură, ateliere de modelaj în lut, ateliere de scriere creativă, videotecă de vacanță, jocuri de cunoaștere, jocuri logico-educative, ateliere muzical-creative în limbi străine (Japonia: Jocuri și jucării tradiționale japoneze; Insulele Hawaii: ghirlanda prieteniei și a ospitalității; Franța: Castelele de pe Valea Loarei; Cehia: Praga și magia marionetelor, Vietnam: pălăria conică; Spania: Piñata, joc tradițional și jucărie cu surprize), ateliere de siguranță – prevenirea victimizării minorilor (susținute de Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul IPJ Neamț).

Copiii vor avea posibilitatea să participe la un program diversificat de activități educative prin joc, creație, socializare și comunicare.

Proiectul Biblioteca de Vacanță își propune stimularea interesului pentru lectură; cultivarea expresivității vorbirii și a imaginației; valorificarea potențialului creativ; dezvoltarea spiritului de observație; stimularea inițiativei; formarea deprinderilor de lucru și dezvoltarea atenției; însușirea facilă și plăcută a informațiilor; dezvoltarea spiritului de lucru în echipă, solidaritate, fairplay; utilizarea timpului liber în mod organizat și într-un mediu de formare adecvat particularităților de vârstă.

Înscrierile se fac la Secția de carte pentru copii și Ludotecă „Ion Creangă“, în limita locurilor disponibile cu 12 copii într-o grupă. Taxa de participare este de 7 lei pe zi pentru un copil.

Programarea seriilor și repartizarea participanților

Grupa mare, copii cu vârste cuprinse între 10-14 ani, program de la 10.00 – 12.30

Săptămâna 3-9 iulie

Săptămâna 17-23 iulie

Săptămâna 31 iulie – 6 august

Săptămâna 14-20 august (atelierele se vor desfășura doar în zilele 16-18 august, întrucât 14 și 15 august sunt zile libere)

Săptămâna 28 august – 3 septembrie

Grupa mică, copii cu vârste cuprinse între 7-9 ani, program de la 10.30 – 12.30

Săptămâna 10-16 iulie

Săptămâna 24-30 iulie

Săptămâna 7-13 august

Săptămâna 21-27 august

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.