Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Evenimente și proiecte finanțate de Consiliul Județean Neamț, Evenimente și proiecte inițiate de Consiliul Județean Neamț, Festivaluri organizate de Consiliul Județean Neamț, Promovare Turistică
, , ,

Vară fierbinte în evenimente cu public numeros în Neamț

4 July 2023 0 Comentarii

Evenimentele din vara aceasta scriu povești în Neamț și lasă emoții și bucurii în inimile participanților. Abia s-a finalizat cea de-a 22-a ediție a festivalului „Zilele Cetății Neamț” care a inclus în premieră și Turnirul Cetății cu păstrători ai luptelor medievale din România, Cehia, Serbia, Slovacia. Seara de duminică s-a încheiat apoteotic cu un concert de excepție al celebrilor tenori Marcel Pavel și Vlad Miriță și al baritonului Iordache Basalic, acompaniați de Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău, dirijată de maestrul Andrei Tudor. Concertul nu numai că a smuls ropote de aplauze din partea publicului, dar a umplut întregul spațiu al noului amfiteatru din Târgu-Neamț care a devenit neîncăpător pentru un asemenea spectacol.

La această ediție a festivalului „Zilele Cetății Neamț”, copiii au fost părtași la reconstituirea fragmentelor de istorie medievală, alături de Vodă Ștefan, străjeri, curteni și domniţe, au asistat la adevărate lecții interactive de istorie și au participat activ la ateliere de pedagogie muzeală. Publicul s-a arătat interesat și de parada de costume medievale care a avut loc pe străzile orașului Târgu-Neamț.

Momentele de atracție au fost întrecerile medievale și spectacolul „Întâlnire între cetăți”. Activitățile din tabere, expozițiile de arme, atelierele de armurărie, fierărie, tras cu arcul sau de confecționat zale și demonstrațiile de luptă au fost susținute de Străjerii și Domnițele Cetății Neamțu, Garda Curții Domnești, Asociația Culturală Istoria Interactivă Petrodava, Ignis Vultus, Paladinii de Terra Medies, Campania Ursului Brun/ White Eagles (Serbia)

📸 Florin Ghimis & Matei Milstein

Urmăriți o sinteză a celor trei zile de manifestări în curtea exterioară și la poalele Cetății Neamț care s-au desfășurat în cadrul celei de-a 22-a ediție:

Și totodată vă invităm să vizionați reportajul TVR Iași care vorbește tot despre ediția din acest an a „Zilelor Cetății Neamț”:

https://www.facebook.com/watch/?v=940792530552842&ref=sharing

Festivalul Medieval „Zilele Cetăţii Neamţ” este un eveniment anual organizat de Consiliul Județean Neamț, Primăria Târgu-Neamț, având ca parteneri Complexul Muzeal Național Neamț  și Casa Culturii „Ion Creangă” Târgu Neamț.

Și „Vacanțele Muzicale” care sunt în desfășurare zilele acestea, scriu istorie în județul nostru. De 48 de ediții, festivalul, oraganizat de Centrul pentru Cultură „Carmen Saeculare” Neamț și finanțat de Consiliul Județean Neamț aduce un public din ce în ce mai numeros cu spectacole de mare impact.

Așa a fost și aseară când pe scenă au urcat „LUPII LUI CALANCEA” BAND și ANSAMBLUL VOCAL „SURORILE OSOIANU”, două grupuri de muzicieni basarabeni iubiți de public, care transpun în versuri și în muzica lor povestea care le-a adus succesul.

https://www.facebook.com/CulturaNeamt/videos/185301094276884

Despre Bandul „Lupii lui Calancea” care este creația producătorului, compozitorului și chitaristului basarabean Alex Calancea și Ansamblul Vocal „Surorile Osoianu” care a fost fondat în anul 1980, la Chișinău, găsiți aici: https://www.culturaneamt.ro/editia-a-xlviii-2-8-iulie-2023/

 

Toate serile „Vacanțelor Muzicale” sunt speciale!

Vă invităm să consultați, pe pagina organizatorilor, programul și informațiile despre artiștii care vor urca pe scenă:

https://www.culturaneamt.ro/editia-a-xlviii-2-8-iulie-2023/

 

Și tot în Neamțul cu evenimente de poveste urmează o nouă ediție Filmul de Piatra, a 15-a ediție cu 7 concerte, 9 proiecții speciale (scurtmetraje și lungmetraje), 5 festival talks, Midnight Shorts, Retro-disco-party, 3 locații outdoor și 2 indoor, activități pentru copii și câte și mai câte… dar sufletul festivalului e COMPETIȚIA!

 

 

Mai multe despre eveniment pe pagina organizatorilor: http://www.filmuldepiatra.com/15/program.html

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.