Home » Evenimente, Promovare Turistică
, , , , ,

Dedicate tinerilor, proiectele de vară inedite prind contur în Neamț  

3 August 2023 0 Comentarii

 

Aflată la a II-a ediție, la Nemțișor se desfășoară tabăra de vară în stil cazon „Tinerii veterani”, având binecuvântarea ÎPS Teofan Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

 

 

Aproape 100 de copii, cu vârste cuprinse între 7 si 18 ani, vor învăța timp de 7 zile, tehnici de supraviețuire, de determinare a punctelor cardinale, de cunoaștere și deosebire ale fructelor de pădure și plantelor comestibile, acordarea primului ajutor, cunoașterea și promovarea drepturilor legale, orientarea socio-profesională. Tinerii vor participa de asemenea și la programe artistice, jurnalism, arte vizuale, teatru, dansuri populare și diferite concursuri, vor învăța cum să comunice cu aproapele și vor afla cât de bine se cunosc pe ei înșiși.

Organizatorii sunt Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic-Dimitrie-Izvorâtorul de Mir”, prin implicarea celor trei veterani ai treatrelor de operații, Mihai Sumănaru -comandatul taberei, Raul Simion – locțiitor al comandatului taberei, Cătălin Dobrea – locțiitor al comandantului taberei, precum și colegii de la sucursalele AMVVD Vrancea (condusă de veteranul TO Marius Barbu), Botoșani (condusă de veteranul TO Ionel Voineagu) și Suceava (condusă de veteranul TO Dumitru Florea), ATOR Târgu Neamț, Crucea Roșie Neamț, dar și din Grupul Harmony din Piatra Neamț (condus de profesoara Elena Oboroceanu). Toți aceștia le oferă copiilor și tinerilor experiențe de neuitat în Ținutul Neamțului.

Mai multe informații despre programul din zilele taberei militare, găsiți aici:

https://amvvd-tineriiveterani.ro/

Din pasiune pentru tinerii creativi și frumoși și pentru deschiderea lor către artă s-a născut proiectul InCubatorul Multimedia, conceput și organizat de Brândușa Balan, marca motionARThoughts. Încă de la prima sa ediție, proiectul s-a bucurat de un real succes. Cei șapte participanți, Antonela, Alexandra, Georgiana, Ioana, Dănuț, Cosmin și Sebastian, timp de o lună, au avut ocazia să învețe prin exerciții practice și teoretice despre fotografie, video, sunet, editare și tot ce ține de realizarea unui conținut smART. Întâlnirea cu publicul a avut loc vineri, 28 iulie.

„În calitate de facilitator al proiectului C , aș dori să vă transmit sincerele mele felicitări și mulțumiri pentru succesul extraordinar pe care l-ați obținut la evenimentul din spațiul multimedia . Ați fost cu adevărat sursa de inspirație pentru noi toți și ne-am simțit privilegiați să fim alături de voi în această călătorie creativă și captivantă”, a spus Brândușa Balan, inițiatoarea proiectului.

Galerie foto:

Și pentru că Brândușa Balan a fost deosebit de implicată și atentă la toate aspectele și detaliile proiectului, a reușit să le stimuleze participanților creativitatea, formând o echipă fabuloasă, unită și plină de entuziasm, iar una dintre lucrările colective ale proiectului, mult apreciate de publicul venit la vernisaj, a fost filmul „PiARTA”

Filmul „PiARTA”, a mai afirmat Brândușa Balan, rezultat în cadrul InCubatorului Multimedia, nu ar fi fost posibil fără efortul și pasiunea participanților din proiect, Alexandra, Antonela și Dănuț, care au contribuit atât la text (mai precis textul le aparține 100%), cât și la muzica și filmarea sa.

„Muzica din film este o compoziție originală, creată cu măiestrie de către talentata Alexandra, care a și interpretat-o la pian, aducând o notă de emoție în fiecare cadru. Fotografiile folosite în film sunt meritul tuturor participanților din programul Incubatorul Multimedia, acestea contribuind la crearea unei povesti vizuale de neuitat. Timp de o lună, echipele din Incubatorul Multimedia au explorat tainele cOMunicării multimedia în cele patru grupe de lucru, dedicându-și întreaga pasiune și dedicare acestui proiect de suflet. „PiArta” transmite emoția colectivă simțită și trăită de fiecare participant în cadrul acestui proiect desfășurat în Piatra-Neamț. Este o poveste despre creativitate, colaborare și descoperirea frumuseții în arta cOMunicării multimedia.

Sperăm că filmul „PiArta” va rămâne un reper important în lumea artei multimedia și că mesajul său profund va fi transmis și mai departe prin intermediul dumneavoastră. Invităm pe toți cei care vor viziona acest film să îl împărtășească cu prietenii, familia și colegii lor pentru a-i inspira și pe aceștia să descopere frumusețea și „PiArta” multimedia.

Împreună putem transmite un mesaj puternic despre importanța artei și a comunicării în era digitală, încurajând astfel și alți tineri să se implice în proiecte creative și să-și urmeze pasiunea”, a conchis Brândușa Balan.

Mai multe informații și imagini pe site-ul Dor de Neamț

În prezent, se desfășoară al doilea modul al proiectului InCubatorul Multimedia.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.