Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Evenimente și proiecte finanțate de Consiliul Județean Neamț, Expoziții, Promovare Turistică
,

NEAMT ART FESTIVAL, ediția a IV-a

28 August 2023 0 Comentarii

1-3 septembrie 2023

Vă invităm să petreceți trei zile într-un spațiu al culturii și artei, în care vă veți bucura de concerte, lansări de carte, expoziții, ateliere, demonstrații artistice și sportive!

Festivalul, organizat de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, se va desfășura pe Platoul Curții Domnești din Piatra Neamț.

În prima zi, vizitatorii au la dispoziție, în cadrul evenimentului, un atelier de caligrafie (coordonator, Gabriela Zamă) începând cu ora 16:00, iar celelalte ateliere de împletituri din sfoară (coordonator, Elena Ciocârlan), de pictură decorativă pe lemn (coordonatori, artiștii plastici Radu Macavei și Cristian Bistriceanu), de modelaj lut (coordonator, meșterul popular Ionela Lungu) se vor desfășura în fiecare dintre cele trei zile ale acestei ediții, de la ora 17:00, în spații special amenajate pe platoul Curții Domnești.

Participarea la oricare dintre ateliere este gratuită, în limita locurilor disponibile stabilite de coordonatori.

Vineri, de la ora 17:00, publicul este invitat de coregrafa Anda Maria Acristinei la dans, în pași de vals și pe ritmuri de dans tradițional grecesc, iar sâmbătă, 2 septembrie, nemțenii vor avea parte de programe demonstrative de zumba, cu Bazil (ora 17.00) și de tango, cu „Tango Conect Piatra-Neamț” (ora 18). Programul demonstratiilor va fi încheiat duminică, 3 septembrie, de Asociația „Club Sportiv «Musashi Ju Jitsu»” Piatra-Neamț (ora 18).

Serile sunt dedicate evenimentelor artistice. Prima seară a ediției a patra va aparține celor de la Proiect Dacika. Concertul artistului Mihai Toma, inițiatorul și promotorul Proiectului Dacika, va fi deschis, de la ora 19 cu Gala Bijuteriilor, eveniment realizat în colaborare cu Loja Pasionaților de Mărgele. Seara se va încheia cu spectacolul „Eclipsis Solis”, o producție originală de teatru și foc, pusă în scenă de trupa „Amor Flammis”.

Sâmbătă, 2 septembrie 2023, va avea loc la Curtea Domnească, de la ora 16:00, vernisajul expoziţiei de pictură a artiştilor basarabeni, membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, iar concertul serii va fi susținut de Orchestra Municipală „Camerata Chişinău”, avându-i solişti pe Natalia Tanasiiciuc, Igor Ţurcanu, Igor Podgoreanu.

A treia zi de festival va fi deschisă pe 3 septembrie, la Muzeul de Artă Piatra-Neamţ, de la ora 11:00, de Şezătoarea Basarabiei, eveniment care cuprinde expoziţia „Cămaşa cu altiţă din Republica Moldova”, autor Olesea Enache. Va urma, în același loc, de la ora 12:00, evenimentul lansării cărţilor „Retorica vestimentară, cămaşa cu altiţă” și „Creatori, purtători şi admiratori ai costumului tradiţional din secolul al XX-lea”, ambele avându-le autoare pe Varvara Buzilă.

Concertul ultimei seri de la Neamț Art Festival va aparține celebrei trupe din Basarabia, Lupii lui Calancea (ora 19:00, platoul Curții Domnești)

Puteți consulta mai jos programul complet al evenimentului:

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.