Home » Alte evenimente

Lansarea cărții „Istorie și spiritualitate în județul Neamț”

6 November 2023 0 Comentarii

Joi, 9 noiembrie 2023, ora 11.00, la Muzeul de Artă Piatra-Neamț, va avea loc lansarea cărții „Istorie și spiritualitate în județul Neamț”, a istoricului Gheorghe Radu, cunoscut publicului nemțean printr-o impresionantă activitate istoriografică. Volumul, apărut la Editura „Sensul” din Piatra-Neamț, în toamna acestui an, reia o parte din articolele care au fost publicate pe parcursul a patru decenii în presa națională și regională interesată de istoria și spiritualitatea spațiului românesc.
Pagini semnificative de istorie sunt redate pe baza mărturiilor documentare păstrate în epocă și aflate astăzi în colecții muzeale și fonduri arhivistice. Preocuparea fundamentală a autorului a constat în a reconstitui istoria județului Neamț prin raportarea ei la personalitățile și evenimentele majore ale istoriei naționale. Cu obiectivitate au fost parcurse documentele editate de-a lungul timpului, documentele păstrate în fondul Serviciului Județean Neamț al Arhivelor Naționale și periodicele. Profitând de inconsistența memoriei istoriei locale și de statutul privilegiat al practicării istoriei bazate pe sursele primare, au fost aduse în atenția cititorului subiecte din cele mai diverse.


Alături de autor la eveniment se va afla și Mihael Balint, redactor în cadrul Bibliotecii Județene „G.T.Kirileanu”. Moderator va fi dr. Mihaela-Cristina Verzea, director adjunct științific al Complexului Muzeal Național Neamț.
Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.