Home » Alte evenimente

Târgul Regional de Știință CODE Kids Piatra Neamț 2023, la Biblioteca Județeană

14 November 2023 0 Comentarii

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, în parteneriat cu Fundația Progress și Asociația Culturală Sensul, a organizat Târgul Regional de Știință CODE Kids Piatra Neamț 2023, în data de 6 noiembrie 2023.

La târgul din acest an au participat 6 cluburi Code Kids, ce își desfășoară activitatea în bibliotecile publice din județele: Neamț (Borlești, Tămășeni, Tazlău); Iași (Popricani); Vaslui (Bârlad). Câștigătorii în urma jurizării sunt: locul I – Clubul CODEKids Bârlad, prin echipa „Wizards of Coding Bârlad“, pentru proiectul „Smart House“, care susține iluminarea sustenabilă cu led. Proiectul este realizat în Arduino și AppInventor și exemplificat cu ajutorul unei case construite din lego care folosește un tub digital de o cifră pentru a arăta câte leduri sunt aprinse la momentul respectiv, leduri care se pot controla de pe aplicația realizată în AppInventor.

Locul II – Clubul CODEKids Tazlău, prin echipa „Emoticon Family Tazlău“, pentru aplicația „Descoperă Tazlăul“ proiect creativ, ce susține tradițiile, cultura și promovarea obiectivelor turistice locale, conceput special pentru turiști în AppInventor.

Locul II, la egalitate – Clubul CODEKids Popricani, prin echipa „CodeLibri Popricani“, pentru aplicația „CodeLibri“ proiect ce avertizează persoanele vârstnice asupra temperaturii și umidității crescute. Acesta conține senzori de temperatură și flacără, un buzzer și un led.

Proiectele premiate la Piatra Neamț vor participa la Târgul Național de Știință CODE Kids 2023 de la București, din data de 9 decembrie.

„Târgul Regional de Știință CODE Kids Piatra Neamț 2023 a fost un alt prilej pentru bibliotecile publice din comunitățile din zona Moldovei de a-și prezenta soluțiile pentru problemele din comunitate. A fost, totodată, o provocare a spiritului de inovare și creativitate. Perseverența și inventivitatea copiilor din mediul rural ne îndeamnă să le creăm în continuare, contextul adecvat dezvoltării lor prin activități practice și captivante și un mediu favorabil dezvoltării lor personale. Entuziasmul și inovarea de care dau dovadă acești copiii ne îndeamnă să construim în continuare cadrul potrivit în care să-și implementeze ideile și să descopere noi orizonturi profesionale. Proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice a fost lansat în anul 2017 și are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative.

Felicitări organizatorilor, dar și coordonatorilor de club pentru susținerea oferită copiilor pasionați de tehnologie, fiecare dintre cei implicați având o contribuție extrem de valoroasă la îndeplinirea misiunii organizației noastre și a proiectului CODE Kids! Suntem mândri de toți coderii noștri pentru liniile de cod scrise și pentru proiectele realizate, iar împreună suntem Dreamers & Doers United!“, a precizat prof Mihaela Mereuță, managerul Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț.

CODE Kids este o inițiativă națională de educație IT și STEM pentru copii, implementată de Fundația Progress, cu sprijinul financiar al Romanian-American Foundation și Societe Generale Global Solution Centre Romania.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.