Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Lacuri în județul Neamț, Obiective turistice, Promovare Turistică
,

Lansați-vă în aventură în Ținutul Neamțului!

5 February 2024 0 Comentarii

Dispunând de un bogat patrimoniu natural şi antropic, Neamţul vă aşteaptă să petreceți pe meleagurile sale vacanţe frumoase, cu activități diverse, de aventură, dar şi odihnitoare. O plimbare cu barca, vaporaşul, hidrobicicleta, SUP sau competiții de caiace și canoe pe Lacul Izvorul Muntelui și Lacul Bâtca Doamnei, o drumeţie pe muntele Ceahlău, în Parcul Natural Vânători-Neamţ ori în Cheile Şugăului, o escaladare a pereţilor drepţi de stâncă din Cheile Bicazului ori o plutire alături de păsările cerului într-o parapantă sau un motodeltaplan vă vor face să vă încărcați plămânii de aer curat şi sufletul de voie bună. Da! Ați înțeles bine: Neamțul este județul unde vă puteți aventura în drumeții în zbor și chiar vă puteți înscrie la cursuri de pilotaj pentru avioane ușoare. Și tot aici, puteți parcurge cel mai lung traseu de via ferrata din România, „Astragalus” din Cheile Sugăului – Munticelu, proiect realizat la inițiativa cunoscutului alpinist pietrean Constantin Lăcătușu, primul român care a cucerit vârful Everest.

Telegondola din Piatra-Neamț este o adevărată atracție, iar Durău Park, complexul de agrement de la poalele masivului Ceahlău, funcționează pe tot parcursul anului, iarna, pârtie de schi și vara, parc de distracție.

Peisajele pitorești care se întind de-a lungul satelor vă îmbie să porniți la drum cu bicicleta pe trasee de mountain bike, iar ștrandul municipal din Piatra-Neamț şi Complexul de agrement „Moldova” din Roman sunt alte locuri ce oferă turiştilor activităţi diverse şi atractive. Lacurile şi iazurile din Neamţ aşteaptă împătimiţii pescari să se întreacă în poveşti la un fir întins. Baza hipică „Virgil Bărbuceanu”, herghelia de cai de la Dumbrava, izvoarele terapeutice de la Bălţăteşti şi SPA-urile din Neamţ sunt alte atracţii pe care vizitatorii le găsesc în Neamț.

Călătoria prin Neamț nu este completă dacă nu vizitați și „Ținutul Zimbrului”, unul dintre puținele locuri din Europa în care se găsesc zimbri în libertate. Parcul Natural Vânători Neamț e mult mai mult decât locul unde trăiesc zimbri, pe care îi puteţi vedea foarte îndeaproape, lăsându-vă antrenaţi într-un „Bison safari”, alături de rangerii parcului. Întins pe o suprafață de aproape 31 mii de hectare, din care peste 26 mii de hectare numai pădure, parcul adăpostește o diversitate de valori naturale, istorice și culturale. Aici puteți vedea specii faunistice rare sau aflate pe cale de dispariție. De asemenea, pe teritoriul parcului se află și stațiunile Băltățești și Oglinzi, precum şi patru arii naturale protejate: „Pădurea de Argint”, „Codrii de Aramă”, „Rezervația de stejari Dumbrava” și „Rezervația de zimbri Dragoș Vodă”.

Frumos în toate anotimpurile, având o energie aparte, vibrantă și molipsitoare, judeţul Neamţ vă va oferi vacanța la care aţi visat dintotdeauna. Aici, în Neamţ, veți putea experimenta diversele activități de agrement enumerate mai sus și veți cunoaște un teritoriu cu o bogată moștenire în tradiții și obiceiuri, cu o istorie fascinantă, peisaje pitoreşti şi oameni primitori.

Luând în considerare şi numeroasele posibilități de cazare, precum și toate celelalte facilități pentru o vacanță confortabilă, tot ce vă rămâne de făcut este să alegeţi data vacanţei și să vă lansaţi în aventură.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.