Home » Alte evenimente

Un nou atelier de pictură pe sticlă, la Biblioteca Județeană

22 February 2024 0 Comentarii

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează Atelierul de pictură pe sticlă dedicat copiilor și coordonat de Anca Mihalache, în perioada martie-aprilie 2024. Sunt disponibile 20 de locuri.

Atelierul se adresează copiilor cu vârsta între 9 și 14 ani și se va desfășura săptămânal, începând cu data de 4 martie, pe durata unei ore și jumătate, în fiecare luni și joi, în grupe de câte 10 participanți, de la ora 14.00, în Sala Info-Club 1.

În cadrul acestui atelier, copiii vor fi inițiați în tehnicile de bază ale picturii, li se vor completa noțiunile învățate la școală, astfel încât să ajungă să picteze singuri o icoană.

Pentru început, vor fi căutate unele modele (izvoade) din cărțile aflate în bibliotecă la Secția Arte, Multimedia „Victor Brauner“. Vor urma desenarea cu tuș pe sticlă, alegerea culorilor și a tehnicii picturale, cu explicații referitoare la tehnicile tradiționale și moderne utilizate. Se va trece la pictarea în culori acrilice și aurire cu foiță de imitație de aur, schlagmetal. Înainte de Paște, se va realiza o expoziție cu icoanele pictate la atelier și va avea loc vernisajul cu participarea părintelui poet Dorin Ploscaru, partener extern al proiectului.

Înscrierea se face la Secția de carte pentru copii & Ludotecă „Ion Creangă“, cu achitarea unei taxe de 48 lei, reprezentând costul materialelor necesare pentru toate atelierele. La înscriere, copiii trebuie să fie însoțiți de un părinte sau de tutorele legal. Este recomandat ca doritorii să participe la toate cele 6 ședințe, pentru a parcurge întreaga pregătire și pentru a realiza o icoană care să fie prezentă în expoziția finală.

Detalii și rezervări la telefon 0740812882 și la e-mail [email protected].

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.