Home » Alte evenimente

Expoziție de grafică Ivan Stoyanov, la Biblioteca Județeană

29 February 2024 0 Comentarii

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează, în parteneriat cu Asociația Culturală „Arte.Ro“ Piatra-Neamț, expoziția de grafică „Introspecție de primăvară/ A spring introspection“ a pictorului și profesorului Ivan Stoyanov din Bulgaria. Lucrările pot fi văzute, între 1 și 15 martie 2024, în Sala Cupola.
Artistul s-a născut în anul 1961, la Nova Zagora. Pentru arta plastică bulgară contemporană, Ivan Stoyanov reprezintă un reper important, atât prin originalitatea tehnicilor folosite și bogăția motivelor și temelor abordate, cât și din punctul de vedere al prolificității activității expoziționale naționale și internaționale și respectul pentru deontologia profesională.
„Expoziția «Introspecție de primăvară/ A spring introspection» creează, la debut de martie, în Sala Cupola, un spațiu al timpului dedicat cercetării spiritului la momentul reînvierii naturii. Realizate într-o tehnică originală proprie (grafică colorată pe hârtie sau colaj), și susținute cu paspartu-uri impecabile, propunerile vizuale ale artistului din țara vecină ne introduc într-o lume deopotrivă a simplității formelor, dar și a detaliilor semnificative. Simbolistica formelor – care aduce în prim-plan elemente din arta decorativă tradițională bulgară –, prețiozitatea stilului și paleta cromatică extrem de limitată, ne invită la reverie și autodescoperire.
În calitate de pictor și grafician, Ivan Stoyanov s-a remarcat printr-o intensă activitate de atelier, concretizată prin numeroasele participări la expoziții de grup și personale de artă decorativă și tehnici ale desenului, dintre care cele din ultimii ani de la Évora (Portugalia) au constituit adevărate pietre de hotar ale manifestărilor artelor vizuale contemporane.
Profesorul de arte plastice Ivan Stoyanov este un exemplu de talent pedagogic, de consecvență și inepuizabilă originalitate. Și-a influențat elevii în mod definitoriu, le-a ghidat pașii spre marea artă și le-a deschis noi perspective, începând de la cele mai fragede vârste. Așa cum, în anumite momente, și creația elevilor săi i-a servit drept punct de plecare în demersul său cromatic și de modelare a formelor. În fiecare an, elevii săi se remarcă la competițiile internaționale de arte plastice, obținând importante distincții și premii.
În ultimii 14 ani, am colaborat cu artistul vizual Ivan Stoyanov în cadrul mai multor proiecte internaționale. De fiecare dată, s-a distins prin atitudinea unui profesionist desăvârșit, a unui om de o aleasă educație și cultură și a unui coleg empatic, binevoitor și dispus mereu să ajute și să creeze o atmosferă prietenoasă, luminoasă“, a explicat profesoara Cristina Petrariu, președintele Asociației Culturale „Arte.Ro“.
Expoziția poate fi vizitată în timpul programului de lucru cu publicul al bibliotecii, de luni până vineri, între orele 9:00 și 19:00.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.