Home » Alte evenimente

Sărbătoarea Revistei Apostolul, la Biblioteca Județeană

22 March 2024 0 Comentarii

Sindicatul Învățământ Neamț, Asociația Învățătorilor Neamț, împreună cu Federația Sindicală a Educației și Științei din Republica Moldova, Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț și Inspectoratul Școlar Județean Neamț, vă invită miercuri, 27 martie 2024, cu începere de la ora 11:00, în Sala Cupola a Bibliotecii „G.T. Kirileanu“ Neamț unde va avea loc Sărbătoarea Revistei Apostolul.

Cu această ocazie, va fi omagiată aniversarea a 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918), a 90 de ani de la apariția primului număr al seriei vechi a revistei (noiembrie 1934) și a 25 de ani de la reeditare (martie 1999). Vor fi prezenți membri ai Consiliului de Administrație și de Redacție ai publicației, personalități ale școlii nemțene, scriitori și gazetari, colaboratori care de-a lungul timpului au asigurat apariția și prestigiul revistei.

Lansarea numărului aniversar se va bucura și de aplauzele unei delegații a Federației Sindicale a Educației și Științei din Republica Moldova, co-editoare a gazetei, din 1 aprilie 2019, când a luat ființă și o subredacție a acesteia pe celălalt mal al Prutului.

Vor asigura două momente muzicale de referință: Inge Olaru, clasa a XII-a, vioară, profesor Călin Corai; George Țăranu, clasa a X-a, pian, profesor Mariana Anghel; ambii elevi la Liceul de Arte „Victor Brauner“ din Piatra-Neamț.

Moderatori vor fi Mihaela Mereuță, managerul bibliotecii, și Gabriel Ploscă, președinte de onoare al Sindicatului din Învățământ Neamț.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.