Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Obiective turistice, Promovare Turistică
,

Neamțul, nominalizat la Destinația Anului de cinci ori în patru categorii

17 April 2024 0 Comentarii

Avem o veste bună pentru toți cei care iubesc județul Neamț, cu toate frumusețile lui, căci acesta se numără printre destinațiile finaliste la competiția Destinația Anului 2024, fiind nominalizat de cinci ori în patru categorii:

Piatra-Neamț la categoria Orașe care inspiră

Neamțul istoric și pitoresc la categoria Tărâmuri cu tradiție și istorie

Ținutul Zimbrului, Neamț la categoria Regiuni eco-turistice

Casa Dimineți în Cerdac, Județ Neamț, la categoria Cazări epice – boutique

Valea celor XII, Județ Neamț, la categoria Cazări epice – boutique

Găsiți toate destinațiile finaliste în competiția de la acestă ediție, aici:

 https://destinatiaanului.ro/destinatii/

Sezonul se anunță unul intens, spun organizatorii, cu peste 100 de finaliști din 36 de județe din România.

Iată ce urmează:

Pasul 4: Vot public și jurizare (15 aprilie – 8 mai)

Finaliștii vor primi puncte din partea Juriului, puncte din partea Publicului și puncte din partea Cercetării Destinația Anului.

Implică-te în competiție votând destinația ta preferată!

Aveți grijă cum votați, urmând toți pașii necesari pentru ca votul să fie validat și el să conteze!

Click în cel puțin trei categorii și doar un vot în cadrul unei singure categorii, apoi apăsați pentru validarea votului (în josul paginii), introduceți adresa de e-mail și bifați căsuța „Am citit și sunt de acord cu Termenii și condițiile”, apoi confirmare vot pe e-mail și primirea mesajului de încheiere cu succes a demersului de votare. 

Pasul 5: Anunțare câștigători Gala Destinația Anului (21 mai)

Câștigătorii celei de-a patra ediții a competiției Destinația Anului vor fi anunțați în cadrul Galei Destinația Anului 2024, care va avea loc în dată de 21 mai la Ateneul Român!

Fiți alături de noi să celebrăm împreună turismul din România!

Mai multe informații, direct pe site-ul organizatorilor:

 https://destinatiaanului.ro/

De ce Neamțul este istoric și pitoresc?

Iată doar câteva motive pe care le-am selectat noi pentru descrierea județului nostru la categoria Tărâmuri cu tradiție și istorie:

Neamț este locul unde se regăsesc toate miturile fundamentale şi cele mai multe dintre legendele românilor. Mitul mioritic şi al zburătorului, al întemeierii, cel al jertfei şi al creaţiei, pentru că Neamţul, deloc întâmplător, este cel mai evocat tărâm românesc în paginile literaturii noastre și universale.
Simboluri spirituale și tradiționale, spațiu sacru al vechilor daci, leagăn al etnogenezei române cu multe legende și mituri, cu o istorie și rădăcini care fac referire la cea mai strălucită și mai studiată civilizaţie preistorică a Europei, aparţinând Complexului Cultural Precucuteni-Cucuteni-Tripolie, un tărâm al satelor mănăstirești, al muntelui sfânt Ceahlău, al „Mării dintre Munți”, al oamenilor primitori, cu mult farmec, al zimbrilor celebri în toată lumea, toate acestea fiind doar câteva motive de a porni într-o călătorie la Neamț.

Și doar explorând în acest spațiu, veți descoperi de ce acest ținut este atât de special și impresionant.
Destinaţie Turistică de Excelenţă la nivel european, Neamțul este, în prezent, una dintre cele mai ofertante destinații din România, prin istoria şi tradiţiile impresionante, atractivitatea peisajelor, obiectivele turistice, evenimentele culturale și oportunitățile de agrement.

Cheile Bicazului văzute din dronăÎn Neamț, „Împărăţia de piatră” a Cheilor Bicazului este ispita irezistibilă pentru cei ce iubesc încleştarea cu muntele, Cheile Şugăului au cel mai lung traseu montan de Via Ferrata din România, lacurile sunt cunoscute ca paradisul lebedelor și al rațelor, muzeele înfățișează colecții remarcabile. Tot aici, Cuejdel este lacul cu aspectul unei păduri înecate, cu numeroase trunchiuri care străpung luciul apei, poate cea mai „fotogenică” frumusețe a Neamțului, vestită și dincolo de hotarele țării.

Neamțul este destinația unde arta populară ocupă un loc aparte. Ca să vă convingeți, este suficient să pătrundeți în impresionantul muzeu Nicolae Popa sau în spațiul copilăriei universale de la Humulești, Casa Memorială Ion Creangă, cel mai iubit povestitor al românilor. Tot la Neamț, veți putea afla cum meșterii populari dau viață personajelor lui Creangă sau cum reușesc să transmită mai departe fiecare meșteșug și tainele lui.

Cetatea Neamț poate fi bucuria oricărui turist, care descoperă aici monumentul medieval de mare valoare din timpul voievodului Ștefan cel Mare și istoriile dintre zidurile sale care vorbesc de numeroasele asedii de-a lungul timpului.

Neamțul face legătura cu importante rute culturale și istorice, străbătute de pelerini încă din timpuri imemorabile, către vechi mănăstiri și biserici, care impresionează prin arhitectură, măiestria cioplitului în lemn sau prin iconografia variată și deosebită care le înfrumusețează. În Neamț și-au lăsat amprenta renumiții pictori români Nicolae Grigorescu și Nicolae Tonitza, alături de alții care au creat opere de valoare, dar al căror nume s-a pierdut în negura timpului.

Și poate la fel de interesant vi se pare să descoperiți că Athosul României este la Neamț, prin Zona Romsilva – Parcul Natural Vânători-Neamț, care adăpostește peste un sfert din speciile de plante din România și unde viețuiesc în jur de o mie de călugări și maici în cele șase mănăstiri și 10 schituri aflate în zonă, satele monahale de la Văratec și Agapia reprezentând împreună cea mai mare așezare monastică ortodoxă din întreaga lume. Zona denumită sugestiv „Peisajul cultural-monahal Vânători-Neamț” a fost inclusă în anul 2021 pe lista indicativă pentru patrimoniul UNESCO al României.

Toți domnitorii moldavi au lăsat în Ținutul Neamțului urme de neșters, astfel că aici găsiți cele mai multe mănăstiri din țară și 537 de monumente istorice, edificii foarte vechi, lăcașuri de cult, numeroase muzee şi case memoriale, ce dețin colecţii de mare valoare, unele datând din anul 1210, cum este Mănăstirea Neamț, considerată „Ierusalimul Ortodoxiei Române”.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.