Home » Alte evenimente

Festivalul Primăverii, la Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu“ Piatra Neamț

24 April 2024 0 Comentarii

Asociația Club Sportiv Ecvestru „Costache Lupu“, în parteneriat cu Uniunea Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice Neamț, Asociația Culturală „Eu cred“ și Asociația Marea Mișcare, organizează manifestarea sportivă și cultural-artistică Festivalul Primăverii. Evenimentul se va desfășura duminică, 28 aprilie 2024, începând cu ora 11:00, în Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu“ Piatra Neamț.

Programul cuprinde demonstrații sportive ecvestre, vernisajul expoziției colective de pictură organizată de Fundația Ileana în colaborare cu Școala Populară de Artă din cadrul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ Neamț, spectacolul prezentat de Grupul folk „Eu cred“, muzică de promenadă interpretată de Fanfara de la 10 Prăjini.

Evenimentul de duminică deschide seria aniversărilor pentru anul 2024 ale Bazei Hipică „Virgil Bărbuceanu“ și ACSE „Costache Lupu“ Piatra Neamț.

După cum s-a hotărât în Adunarea Generală Ordinară a ACSE „Costache Lupu“ din 15 martie, în anul 2024 vor fi marcate mai multe evenimente aniversare de foarte mare importanță pentru sportul ecvestru nemțean.

Mai întâi, se împlinesc 38 de ani de la inaugurarea Bazei Hipice. În luna august 1986, întreaga zonă de Peste Vale a găzduit, timp de patru zile, o amplă manifestare sportivă, cultural-artistică, comercială și expozițională dedicată deschiderii Bazei Hipice Piatra Neamț. Importanța momentului a fost recunoscută și prin prezența marelui comentator sportiv Cristian Țopescu.

Tot în luna august se sărbătoresc 34 de ani de la organizarea primei etape de Cupă Mondială la sărituri peste obstacole și dresaj, cunoscută sub denumirea Cupa Volvo.

Reamintim că, după Revoluție, Baza Hipică a fost preluată de cea mai importantă societate agricolă din județ, SC Girostar Girov SA, succesoarea fostului IAS Girov. Fiind la vremea aceea cea mai frumoasă și cea mai dotată bază hipică din România, Federația Ecvestră Internațională și Federația Ecvestră Română au decis ca prima competiție internațională din țara noastră să aibă loc la Piatra Neamț. Întrucât aceasta s-a bucurat de un succes răsunător, următoarele șapte etape de Cupă Mondială au avut loc consecutiv la Baza Hipică nemțeană, până în anul 1998.

Al treilea moment aniversar îl reprezintă împlinirea a 30 de ani de la constituirea primei structuri sportive ecvestre din județul Neamț, Asociația Sportivă de Călărie Girostar Piatra Neamț, afiliată la Federația Ecvestră Română, al cărei președinte a fost ales Costache Lupu.

În prezent, Costache Lupu continuă să fie președintele acestei structuri sportive ecvestre, care, de-a lungul timpului, a avut mai multe denumiri. El rămâne cel mai longeviv președinte al unei astfel de asociații din România, urmând să își aniverseze, în următoarele luni, 80 de ani de viață și 60 de ani de activitate sportivă.

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.