Home » Alte evenimente

„Emoții pe portativ“ cu soprana Flaviana Lica, la Biblioteca Județeană

3 June 2024 0 Comentarii

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, în parteneriat cu Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamț, găzduiește recitalul „Emoții pe portativ“ al sopranei Flaviana Lica, alături de prietenii ei și invitații acesteia de la clasele de instrument din liceu, precum și colegii de la clasa de canto clasic. Printre invitați îi amintim pe Ștefan Cozma de la clasa de acordeon a profesorului Isidor Rusu, Maria Bulai, Carina Laura Agu de la clasa de canto tradițional a profesorului Daniel Anastasiu Miron, Paula Scurtu și Ioana Ecaterina Gavril-Neagu de la clasa de canto clasic a profesoarei Narcisa Pavel, alături de pianistul și profesorul corepetitor Adrian Stroici.

„Flaviana Lica, elevă în clasa a XII-a la Liceul de Arte «Victor Brauner» Piatra-Neamț, a avut marea oportunitate de a fi lucrat la clasa de canto clasic, iar acest recital vine să ofere «Emoții pe portativ» și momente muzicale care să ajungă în inimile spectatorilor.

Născută în comuna Vânători-Neamț, la data de 17 decembrie 2004, Flaviana Lica și-a început studiile muzicale în clasa a IX-a la Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamț, unde, la admiterea on-line din anul 2020, i-am remarcat materialul muzical trimis spre evaluare, iar apoi i-am devenit profesoară de canto clasic. O voce clară, sensibilă, un atac pe sunet direct, ferm dar moale în același timp, au fost primele calități descoperite la eleva Flavina Lica. Au urmat patru ani de studiu cu momente minunate cu emoții multe pe portativul fiecărei partituri interpretate și o evoluție așa cum promitea prestația din admitere. Un copil cald, foarte implicat, matur pentru vârsta ei, activ și în deosebi foarte creativ în frazarea muzicală în interpretarea repertoriului propus în studiu.

Flaviana a participat la multe concursuri, recitaluri, audiții muzicale, spectacole, de fiecare dată cu o implicare desăvârșită, cu o ținută, realizând momente muzicale de o înaltă ținută. În palmaresul Flavianei s-au strâns premii precum Premiul I de Excelență la Concursul Național «Primăvara Artelor», ediția XXIII, Bacău 2022, Premiul I la Concursul Internațional de Interpretare Muzicală «Emanuel Elenescu», ediția a XXX a, Piatra-Neamț, 1 aprilie – 3 iunie 2022, Premiul I la Concursul Național de Canto clasic «Revelația Vocilor», București 2022, Premiul I și participarea în Gala Concursului Național de Interpretare Vocală «Elena Botez» Piatra-Neamț, 2023“, a precizat Elena Narcisa Pavel, profesoara coordonatoare a elevei.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.