Home » Alte evenimente

Figurativ/ION IANCUȚ Expoziție de sculptură, desen, pictură

3 June 2024 0 Comentarii

Muzeul de Artă Piatra-Neamț sub egida Complexului Muzeal Național Neamț, organizează o expoziție-eveniment, un adevarat regal plastic ce poartă semnătura artistului plastic ION IANCUȚ. Expoziţia de grafică, pictură și sculptură, cu titlul generic, FIGURATIV, stă sub semnul inconfundabil al lumii plastice unice create de artist. Evenimentul care aduce la Piatra-Neamț una dintre cele mai importante personalități artistice contemporane, va avea deschiderea marți, 4 iunie 2024, ora 17.00.

Ion Iancuţ, pictor, sculptor şi desenator român (născut la 28 februarie 1950 în Răducăneni, jud. Iaşi), personalitate marcantă a artei plastice româneşti contemporane este absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti. Cu o bogată activitate expoziţională, atît în ţară, cît şi în Europa şi Asia, Ion Iancuț este deosebit de apreciat de critica de specialiate dar și de publicul iubitor de artă, fiind distins cu premii care atestă valoarea sa. Opera sa a fost recompensată cu Premiul Revistei de specialitate “Amfiteatru” şi Premiul pentru Sculptură al Uniunii Artiştilor Plastici. Este laureat al Marelui Premiu la Simpozionul de sculptură de la Burgas, si a fost premiat pentru sculptură la Bienala de plastică mică de la Budapesta. La Ravena, Italia a primit Medalia de aur „Dantesca” si Premiul „Una Cultura per Europa”, acordat de Institutul Cultural din Italia.

Consecvent și loial viziunii sale plastice, cu un discurs coerent și complex, Ion Iancuț fascinează cu personajele sale în perpetuă căutare, compozițiile sale filosofice incitând la a fi descoperite și “citite”.

“Lumea lui Iancuț pare a fi extrasă din ramele lui Bosch și Bruegel, hălăduind în afara oricărei cardinalități. Artistul pune în mișcare semnele sublimității emoționale și raționale primordiale: redescoperirea umanității prin omul însuși, înțeles ca ins mântuit”. (Corneliu Antim – ctritic de artă)

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.