Home » Alte evenimente

Recitalul claselor de canto tradițional și instrumente populare, la Biblioteca Județeană

3 June 2024 0 Comentarii

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, în parteneriat cu Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamț, găzduiește recitalul claselor de canto tradițional și instrumente populare, marți, 4 iunie 2024, începând de la ora 11.00, în Sala Cupola.

Momentele muzicale, atent gândite și pregătite de elevii și profesorii Liceului de Arte „Victor Brauner“, vor fi interpretate de elevii de la clasele de canto tradițional Nicoleta Ichim (clasa a IX-a), Alice Ungureanu (clasa IX-a), Ioana Nicorescu (clasa a IX-a), Ana-Maria Puiu (clasa a X-a), Alexandra Nica (clasa a X-a), Denisa Preda (clasa a X-a), Melissa Oprea (clasa a XI-a), Daria Cărămidă (clasa a XI-a), Andra Avadanei (clasa a XII-a), Lucilla Chifu (clasa a XII-a), coordonați de profesoara Mihaela Mancaș, alături de elevii Analisa Golianu (clasa a IX-a), Tania Marcu (clasa a IX-a), Cosmina Amihăilesei (clasa a X-a), Emanuele Cozma (clasa a X-a), Magdalena Radu (clasa a X-a), Petruța Sacară (clasa a X-a), Sânziana Stan (clasa a XI-a), Raluca Ticu (clasa a XI-a), Laura Agu (clasa a XII-a), Maria Bulai (clasa a XII-a) de la clasa profesorului Anastasiu Miron Daniel.

La Instrumentele populare vor interpreta elevii Darius Daciu (clasa a VII-a), Constantin Miron Veniamin (clasa a VIII-a), Alexandru Purici (clasa a X-a), coordonați de profesorul Sidor Rusu, și elevii clasei de nai – Iris Lungu (clasa a IV-a), Ana Lupuleasa (clasa a V-a), Beatrice Miron (clasa a VIII-a), Alexandru Ciobanu (clasa a VIII-a), Larisa Mitrea (clasa a IX-a), Teodora Apetrei (clasa a XII-a), Denisa Catană (clasa a XII-a), Andra Avadanei (clasa a XII-a) de la clasa profesorului Radu Marius Moroșanu, acompaniați la pian de profesorul Radu Surujiu.

„Folclorul românesc, fiind deosebit de bogat, constituie una din mândriile noastre naționale. Prin mesajul său, trezește în sufletul copilului sentimente de adâncă dragoste, admirație și mândrie față de țara în care s-a născut. Arta noastră populară, manifestată sub toate aspectele ei, prezintă o bogăție neprețuită de comori pentru toți aceia ce-și iubesc patria și neamul. Începând cu obiceiurile prilejuite de fiecare eveniment important din viața poporului și terminând cu cântecele, dansurile și strigăturile nelipsite la aceste datini, izvorul lor e nesecat pentru cel ce vrea să le cunoască și să le adune în mănunchi pentru a le dărui din nou“, a precizat prof. Mihaela Mancaș.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.