Home » Alte evenimente, Evenimente, Evenimente și proiecte inițiate de Consiliul Județean Neamț, Festivaluri organizate de Consiliul Județean Neamț

Festivalul de Teatru Piatra Neamţ, 5-18 septembrie 2022

6 September 2022 0 Comentarii
„În fața ochilor noștri se dă o bătălie a simbolurilor… Teatrul trebuie să înlăture distanța estetică, aducând publicul în contact direct cu pericolele vieții. Astfel, teatrul trebuie transformat într-un loc în care spectatorul este mai degrabă expus decât protejat.”
 Antonin Artaud

 

Festivalul de Teatru Piatra Neamţ

5-18 septembrie 2022

“146km”

 

Festivalul de Teatru Piatra Neamţ este deja un reper pe harta festivalurilor de profil, la nivel naţional şi internaţional. Organizarea evenimentului din acest an este rezultatul eforturilor îndelungi şi răbdătoare ale multor oameni dedicaţi, temerari, iubirori de Frumos şi de Adevăr, atât în interiorul, cât şi în afara teatrului.

Cea de-a 33-a ediţie îşi propune să surprindă plăcut publicul, sub aspectul valorii spectacolelor invitate şi a deschiderii internaţionale. Este o ediţie care provoacă, din punct de vedere estetic şi moral, publicul, invitându-l la reflecţie şi transformare interioară.

„146 KM reprezintă distanța dintre Teatrul Tineretului din Piatra Neamț și Vama Siret, aflată la granița dintre România și Ucraina.
146 KM sunt o distanță care separă două realități: cea a unei normalități tulburi de cea a unui război marcat de violențe inacceptabile.
146 KM pot însemna o distanță confortabilă sau una îngrijorătoare, o apropiere care generează anxietate sau solidaritate. Sentimentul proximității depinde, până la urmă, de felul în care alegi să te raportezi mental la o situație scăpată de sub control și în plină desfășurare.
Între 5 și 18 septembrie, Festivalul de Teatru Piatra Neamț va aduce pe harta Ediției33 spectacole din România, Ucraina, Moldova, Estonia, Letonia, Ungaria, Franța și Germania, invitați din întreaga Europă, viziuni artistice diferite al căror numitor comun este spiritul critic și dorința de a găsi împreună un sens într-o lume tot mai greu de înțeles.”

Gianina Cărbunariu,
curatoare a Festivalului de Teatru Piatra Neamț

           

Vă aşteptăm, cu drag, la teatru! Să experimentăm împreună!

Regăsiţi programul festivalului mai jos, iar pentru detalii despre evenimentele programate, vă invităm să accesaţi pagina oficială a Teatrului Tineretului:

 

„Urăsc cuvântul „producție” în teatru. Teatrul este o ceremonie, un ritual – ar trebui să ieșim din teatru mai umani decât atunci când am intrat.”
Ariane Mnouchkine
Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.