Home » Promovare Turistică

Turism ecvestru în Neamț

12 June 2015 0 Comentarii

IMG_8026_resizeÎn ultimii ani turismul ecvestru a luat un considerabil avânt şi are tot mai mult succes. Cei ce vizitează Staţiunea turistică de interes naţional Piatra Neamţ au  posibilitatea, printre alte oportunităţi, să facă o plimbare relaxantă, de agrement, călare ori cu trăsura trasă de cai. Vor fi însoţiţi de o călăuză, pe un traseu pe care ei înşişi îl pot propune pe cărările munţilor Cernegura, Cozla, Cârlomanul ori Pietricica sau pe străzile din împrejurimi. Plimbările se planifică cu o zi înainte şi se fac cu cai dresaţi pentru turismul călare sau cu trăsura. Rezervările se pot face fie prin comandă telefonică la numerele 0745 861 035 sau 0743 111 616, fie direct la Baza Hipică Virgil Bărbuceanu din Complexul Ştrand. Tariful pentru plimbarea călare sau cu trăsura este de 40 de lei ora. În cadrul acestui complex de agrement există posibilităţi de cazare  în căsuţe dotate cu toate utilităţile.

Tot în judeţul Neamţ, în comuna Timişeşti, într-un peisaj fermecător, unde apa Ozanei se varsă în apa Moldovei, există de asemenea o bază hipică care deţine  una dintre cele mai importante herghelii din ţară – Depozitul de armăsari Dumbrava. Și aici se organizează, la cerere pentru turişti, plimbări de agrement călare ori cu trăsura, prin împrejurimi, pe un traseu care cuprinde şi Pădurea Dumbrava (3,5 km), turiștii fiind însoţiţi de un instructor sportiv. Programările se fac personal, la sediul bazei, ori la numerele de telefonː 0233 211 696,  0745 566 826, sau  0732 010 513, cu 24 de ore înainte. Turiștii pot beneficia de locuri de cazare, iar tariful pentru plimbarea călare sau cu trăsura este de 40 de lei ora.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.