Home » Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș, Trasee în Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș, Trasee montane
, , ,

Drumetie in Cheile Bicazului: prin Cheile Bicajelului spre Drumul Surducului

17 May 2010 4 Comentarii

traseu-cheile-bicazului-cheile-bicajeluluiParcul National Cheile Bicazului – Hasmas este o zona deosebit de spectaculoasa cu numeroase trasee de drumetie. In spatele stancilor ce incadreaza drumul national 12 C se deschide o alta lume plina de peisaje deosebite, fanarii si oameni simpli ce traiesc dupa regului uitate de noi cei „de la oras”. Traseul prezentat in continuare urca Cheile Bicajelului si ajunge in Statiunea Lacul Rosu parcurgand Drumul Surducului.

Traseul pleaca din soseaua DN 12 C care strabate Cheile Bicazului, in punctul numit Podul Ungurilor situat  intre Gatul Iadului si Pridvorul Iadului. Marcajul banda galbena al traseului este trecut si pe stanca ce se afla la baza podului. De aici, traseul incepe pe o poteca ce strabate padurea si dupa cateva minute de mers se traverseaza podurile de lemn construite peste paraul Bicajel. Apoi, drumul urca pe malul drept al paraului Bicajel, sub Piatra Surducului, printre stanci marunte cazute in urma cu cativa ani din peretele de stanca.

Traseul prezentat pe Google Maps

Peisajul din Cheile Bicajelului este spectaculos si salbatic, iar apele involburate ale paraului Bicajel rasuna intre peretii masivi de piatra. Urcusul devine din ce in ce mai abrut si dupa ce se ajunge pe versantul sud-estic al Pietrei Surducului, se poate admira intreaga frumusete a Cheilor Bicajelului de la un punct de belvedere special amenajat. Aici  este locul unde te poti odihni pe banca si contempla in liniste aceste minunatii ale naturii.

Poteca traseului coboara apoi prin mestecanis si ajunge in valea paraului Cighenilor. Se trece paraul si se urca prin padure spre Poiana Surducel, dupa care se ajunge in locul numit “Capraria”, la drumul vechi al Surducului. Traseul se continua pe drumul Surducului, ocolind Piatra Surducel si ajungand iarasi in valea paraului Bicajel. La capatul sudic al cheilor se poate traversa paraul Bicajel, dupa care se urca abrupt prin mica lunca pana la drumul Surducului. Este bine de stiut ca in perioade ploioase paraul Bicajel poate fi dificil de traversat datorita apelor crescute.

Poze din Cheile Bicajelului si Drumul Surducului

Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului
Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului
Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului
Cheile Bicazului

Traseul se continua prin Saua Verescheu, o zona in care se gasesc numeroase case ale localnicilor si multe pensiuni turistice, dupa care coboara spre Statiunea Lacul Rosu si de acolo pe soseaua DN 12 C se parcurge Cheile Bicazului pe jos pana la punctul de plecare. Acest traseu este circular si plin de locuri cu adevarat minunate, in care frumusetea salbatica a naturii ofera un spectacol de neuitat.

Cheile Bicajelului – Poiana Surducel – Drumul Surducului – Saua Verescheu – Lacul Rosu – Cheile Bicajelului (circuit). Marcaj Linie Galbena. Timp de parcurgere 3 – 4 ore.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

4 Comentarii »

  • admin (autor) a spus:

    Bună ziua,

    Vă lăsăm mai jos date de contact de la care veți putea obține toate informațiile care vă interesează cu privire la traseele pe care le puteți face în Cheile Bicazului:

    Direcția de administrare a Parcului Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş
    Izvoru Mureșului Nr. 664, judeţul Harghita

    Tel./Fax: +40 266 336 540; +40 744 272 629

    E-mail: [email protected]; [email protected]

    Website: https://www.cheilebicazului-hasmas.ro/

    http://ananp.gov.ro/ananp/2017/11/28/parcul-national-cheile-bicazului-hasmas/

    Facebook: https://www.facebook.com/pnbicaz/

    Program: Luni – Duminică: 08:00 – 16:30

    Mulțumim pentru interes!
    Vă așteptăm în Neamț!

  • Viorica Purdel a spus:

    Buna ziua! Felicitari pt. descriere si multumesc mult. M-am inscris intr-o drumetie organizata pt. aceste chei, pe care imi doresc sa le vad. am mai facut drumetii usoare/medii: Cheile varghisului-luna trecuta- cabana Diham…etc.Am inteles ca sunt portiuni abrupte dar si coborasuri. Cat sunt de dificile? Mentionez ca am 67 ani si ruptura de menisc gr.3-fara operatie- dar ma misc usor, fara sa am dureri. Echipata cu bete si adidasi+ genunchiere credeti ca pot face fata?
    Multumesc mult!

  • sorin iancu a spus:

    Cu tota stima nu puteti urca pe munte fara putin antrenament,urcusurile pot fi dificile pentru o persoana care nu a mai fost pe munte

  • Doina a spus:

    Buna ziua! Caut un insotitor- indrumator pentru acest traseu. Nu sunt o persoana avizata, nu am mai urcat pe munte, dar mi-as dori tare mult. Rog raspundeti la mail [email protected] Multumesc!

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.