Home » Mănăstiri, Obiective turistice, Trasee montane în Masivul Ceahlău
,

Manastirea de pe Muntele Ceahlau

23 September 2009 0 Comentarii

manastirea-ceahlau-neamtLocatia: Biserica se afla pe Muntele Ceahlau la o altitudine de 1770 m.

Adresa: com. Ceahlau, jud. Neamt

Hramul manastirii: Schimbarea la Faţă (6 august) şi Ştefan cel Mare şi Sfânt (2 iulie)

Anul constructiei: ctitorita in anul 1993 de catre Î.P.S. Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Istoric

Incepand cu anul 1992, I.P.S. Daniel – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a initiat infiintarea unei manastiri pe muntele Ceahlau, in apropierea cabanei Dochia si Statiunea meteorologica Toaca. Constructia bisericii se afla pe un platou al muntelui inconjurat de stanci si s-a finalizat in luna august 1993.

Biserica este construita din lemn in forma de cruce. Materialele care au fost folosite la constructia manastirii au fost transportate cu ajutorul elicopterului pe cheltuiala Armatei Romane si a printului Dimitrie Sturza. Sculpturile si icoanele care impodobesc biserica au fost facute pe cheltuiala Arhiepiscopiei Iasilor si a familiei Dr. Lancrajan Popescu din Basel-Elvetia, dar si donatiile mai multor credinciosi. Echipa profesorului Alexandru Hutanu este cea care a executat sculptura in timp ce icoanele au fost pictate de Arhimandritul Vartolomeu Florea. Clopotul bisericii a fost donat de Manastirea Sihastria iar de partea de electricitate a manastirii s-a ocupat ing. Constantin Apostol.

Pe data de 28 august 1993 biserica a fost sfintita de catre Mitropolitul Moldovei si Bucovinei insotit de un sobor de arhieri, preoti si diaconi.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.